Redactie

Renault Twingo met Nokia-smaak

Bij Renault verschijnt later deze maand een Twingo met Nokia-smaak. De auto is standaard uitgerust met een handsfree-set en navigatieoplossing uit Finland. De Nokia Twingo zal ook in België verkocht worden. De prijs van een Frans autootje met Finse streken begint bij 12.150 euro.

Uiterlijk zal er weinig zijn om de Nokia Twingo te onderscheiden van zijn doordeweekse Renault-broertjes. In wezen is het een zwarte versie van de Dynamique-versie van de Twingo. Het grote onderscheid is de Nokia 6110-gsm met ingebouwde GPS-ontvanger en de apparatuur om via Bluetooth achter het stuur zonder handen te telefoneren. Tevens kan via de autoradiobediening op het stuur de mp3-speler in de 6110 worden aangezet.

Voor Nokia is de samenwerking met een automerk iets nieuws. Maar in de IT-industrie is het niet zo ongewoon. De absolute kampioen op dat vlak is Apple, dat afspraken heeft met Alfa Romeo, Audi, BMW, Chrysler, Ferrari, Fiat, Ford, General Motors, Honda, Jaguar, Jeep, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Nissan, Renault, Smart, Suzuki, Volkswagen én Volvo om auto’s uit te rusten met houders voor iPods. Overigens is zo’n iPod-dock ook present in de Nokia Twingo.

Nokia heeft wel onlangs een samenwerking in de omgekeerde richting voorgesteld, want het sleutelt ook aan een gsm met het Ferrari-logo. Uiteraard draagt de telefoon een prijs op het niveau van exclusieve Italiaanse racekarren.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.