Redactie

Geruchten over goedkopere PlayStation 3 groeien

Met de kerstperiode in aantocht worden de geruchten over een prijsdaling voor de PlayStation 3 steeds hardnekkiger. De console zou in prijs zakken van 600 naar 400 euro. Tegelijkertijd krimpt de harde schijf van 60 naar 40 gigabyte.

Bij Sony luidt het nog steeds “geen commentaar” op de vermeende prijsdaling. Ondanks het grafisch geweld dat de machine aankan, is het toestel momenteel geen echte concurrent voor de Wii en de Xbox 360. Een stevige prijsdaling kan daarom wel eens de redding voor Sony’s nieuwste betekenen.

Zij speelt dan ook in op de positie van de Xbox 360. Laatstgenoemde is nu bijna twee jaar op de markt en kreeg deze zomer plots een kleine prijsdaling, samen met een kleine opfrisbeurt. Als beide consoles voor vierhonderd euro te krijgen zijn, belooft het een spannende winter te worden voor gamers.

Bij de lancering van de PS3 eerder dit jaar werden er aanvankelijk twee versies voorzien. De huidige 60 GB-versie en een lichtere variant met een harde schijf van 20 gigabyte. Die laatste zou voor honderd euro minder over de toonbank gaan. Maar omdat Sony de verkoop ervan in Amerika vroegtijdig stopzette, heeft de console Europa nooit bereikt.

Update 18.00 uur:

Gadgetsite Pocket-lint beweert dat verschillende bronnen binnen Sony Europe de prijsdaling anoniem bevestigen. Een andere bron waarop de geruchten zijn gebaseerd, is een document van Best Buy waarop staat dat een PlayStation 3 van 40 gigabyte vanaf eind deze maand beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.