Redactie

Belgen ten strijde op de World Cyber Games

De Olympische Spelen voor gamers zijn van start gegaan. In Seattle strijden meer dan zevenhonderd gamers uit zeventig landen voor de overwinning. Racen, voetballen, legers bevelen of gewoon knallen tot ze er bij neervallen. Dat is de opdracht voor de negen Belgische deelnemers die op dit moment de nationale eer verdedigen op de World Cyber Games.

Het evenement is aan zijn zesde volwaardige editie toe. De prijzenpot bevat in totaal bijna een half miljoen dollar. Die wordt verdeeld onder een pak spelers, want er zijn maar liefst twaalf games om wereldkampioen in te worden.

De Belgen doen mee in vier van die games. We stellen dan ook trots de Belgische delegatie aan u voor. De clan Streep bestaat uit Karel Jannes, David Mennes, Ivan Wuddhisukhum, de broers Cédric en Yannik Bindo Milembo. Zij geven het beste van zichzelf in Counterstrike. Laurens Geenens en Jeroen Jennen zetten hun beste beentje voor in Fifa 2007.

Real time strategy mag natuurlijk niet ontbreken op het wereldkampioenschap. Hier gaat Ken Martens zijn best doen met Command & Conquer Tiberian Wars. Tot slot is er ook plaats voor consolegeweld. België wordt op de Xbox 360 vertegenwoordigd door Yannick Gobert in Project Gotham Racing.

Met negen afgevaardigden stuurt ons land meer dan twee keer zoveel Belgische deelnemers als vorig jaar. Toen steeg ons land van de 54e naar een 40e plaats op de wereldranglijst. Momenteel zijn de eerste wedstrijden in Seattle gespeeld. Op moment van schrijven zijn er nog geen winnaars bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.