Redactie

Gehackte iPhones geblokkeerd bij update

Zodra er een eerste software-update voor de iPhone komt, worden de exemplaren van de Apple-telefoon die zijn gehackt geblokkeerd. “Veel van de illegale programma’s die de iPhone simlockvrij maken, brengen onherstelbare schade toe”, beweert het bedrijf.

Apple zegt dat het schade heeft ontdekt die is ontstaan door de installatie van hacksoftware. Larry Dignan van ZDNet.com suggereert op zijn blog echter dat het een excuus is om iPhone-bezitters bij hun telecomoperator te houden. De iPhone wordt per land immers exclusief verdeeld. De operatoren tellen daar een flink bedrag voor neer.

De waarschuwing komt bijna een maand nadat berichten over de eerste simlockvrije iPhone verschenen. Ondertussen is er op verschillende plaatsen op het net software te vinden om de telefoon zonder veel moeite te kraken. Apple zegt dat gebruikers door het installeren van hacksoftware inbreuk maken op de softwarelicentie die aan de iPhone vasthangt. Wat erop neerkomt dat de garantie volledig vervalt. Wanneer de software-update verschijnt, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.