Redactie

Halo 3-lancering verloopt rommelig

Het langverwachte schietspel Halo 3 ligt in Noorwegen en Engeland te vroeg in de winkel. Gelukkige gamers die hun exemplaar online bestelden, klagen over bekraste spelschijven. Gaat Microsoft opnieuw het schip in met een Xbox 360-lancering?

Halo 3 is een van de spellen waar gamers met gretige ogen naar uitkijken en een van Microsofts meest prominente lanceringen. De Noorse winkel Expert speelt graag in op de hype en verkocht enkele exemplaren dagen vóór de officiële verschijningsdatum, aanstaande woensdag. TheRegister.co.uk meldt dat de winkelketen Argos door een administratieve fout een week te vroeg is begonnen met de verkoop. Vlak nadat de eerste screenshots online verschenen, werd de verkooppagina offline gehaald.

Blunders van winkels daargelaten blijkt Microsoft zelf opnieuw problemen te hebben met de gebrekkige kwaliteit van zijn spelproducten. Enkele medewerkers van gamewinkels die het spel iets eerder in huis hadden, klagen op fora dat de schijven van hun gloednieuwe Halo 3 Limited Edition “volledig kapot gekrast zijn.” Naast de normale versie wordt Halo 3 in drie verschillende versies uitgebracht, waaronder een normale uitgave, de eerder genoemde Limited Edition en een dubbel zo dure Legendary Edition. Voorlopig zijn alleen krassen aangetroffen op de Limited Edition, die in een zwarte tinnen doos wordt verkocht. Het gripmechanisme van de schijven zou te laag zijn, waardoor de schijven loslaten en zichzelf beschadigen aan het onderdeel dat hen vast moet houden. Het aantal gerapporteerde gevallen is heel behoorlijk en kan zorgen voor een flink percentage bekraste spellen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.