Redactie

Goedkopere PlayStation 3 deze week in de rekken

Na een storm van geruchten en gelekte documenten bevestigt Sony de komst van een goedkopere PlayStation 3. Het gaat niet om een prijsdaling maar wel om een nieuw model dat een harde schijf van veertig gigabyte zal hebben. Het prijskaartje ligt op 399 euro, vijftig euro hoger dan de Xbox 360. Sony knipt ook in de prijs van de originele PS3. Deze zakt tot 499 euro.

In ruil voor de prijsdaling is er wel gesnoeid onder de motorkap. Het belangrijkste minpunt aan de nieuwe console is het ontbreken van de compatibiliteit met PlayStation 2-spellen. Waar de huidige versie perfect alle spellen afspeelt, zal de light-versie enkel PS3-games ondersteunen. De Blu-ray-afspeelmogelijkheid met bijhorende HDMI-poort blijft wel bestaan. Er blijven slechts twee USB 2.0-poorten over en de Multimemory Card-poort is niet langer aanwezig.

Sony zegt dat het grondig heeft uitgezocht wat kopers willen. “De introductie van de nieuwe PS3 was het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de entertainmentbehoeften van de volgende generatie PS3-eigenaars”, zegt David Reeves, president van SCEE. “Het heeft ons in staat gesteld een uiterst geavanceerd en toch betaalbaar high definition gaming- en entertainmentsysteem aan te bieden.” Het goedkopere model ligt vanaf 10 oktober in de winkelrekken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.