EISA

Winnaars EISA Awards 2017 – Hifi

Dit zijn de winnaars van de EISA Awards 2017 op het gebied van Hifi.

EISA WIRELESS LOUDSPEAKER 2017-2018
KEF LS50 Wireless


 
Deze veelzijdige all-in-one actieve luidsprekeroplossing streamt muziek van een netwerk, is compatibel met aptX Bluetooth en Tidal, en kan hi-res bestanden tot 192 kHz/24-bit aan via de USB-input. Daarnaast zijn er een optische ingang en line level cinch-ingangen beschikbaar. 230 W versterkervermogen stuurt de Uni-Q mid/bass driver met de coaxiale tweeter direct aan, waardoor de LS50 Wireless in staat is een zeer precies stereobeeld neer te zetten. Het idee om de goede eigenschappen van de met een EISA award bekroonde originele LS50 te combineren met draadloze connectiviteit, streamingfunctionaliteit en ingebouwde versterking blijkt een schot in de roos.
 
EISA BEST VALUE LOUDSPEAKER 2017-2018
DALI SPEKTOR 6


 
Betaalbare vloerstaande luidsprekers zijn er niet veel beter dan de DALI SPEKTOR-familie. Het vlaggenschip SPEKTOR 6 heeft een zeer stevige gebouwde behuizing – beschikbaar in stijlvol zwarte of walnoten afwerking – die samen met de hoogwaardige dubbele mid/bass drivers en de uitstekende hoge tonen luidspreker voor een bijzonder indrukwekkende sound stage zorgen. Die hoge tonen luidspreker is van een kwaliteit die je in deze prijsklasse niet zou verwachten. De dubbele hout fiber mid/bass drivers klinken verrassend beschaafd maar kunnen ook voor een fors volume zorgen. Deze betaalbare staande luidspreker staat garant voor veel luisterplezier en is daarnaast ook nog eens verrassend ongevoelig voor de plaats in je kamer.
 
EISA BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2017-2018
Dynaudio Contour 20


 
Een verrassende boekenplankluidspreker, deze Contour 20. Hij klinkt veel groter dan hij eruit ziet, een waardige erfgenaam van de Contour-modellen die hun oorsprong kenden in de jaren tachtig. Het is ook de eerste Contour-boekenplankspeaker waar Dynaudio’s bijzonder fraaie Esotar2-tweeter wordt toegepast. Samen met een MSP mid/bass, gemonteerd op een dikke aluminium frontplaat, resulteert dit in een precies en toch muzikaal geluid met een verrassend diepe basweergave. De afgeronde hoeken en hoogwaardige afwerking maken deze Contour 20 bovendien een echte blikvanger.
 
EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKER 2017-2018
Q Acoustics Concept 500


 
Wanneer mainstream-luidsprekerfabrikanten de stap zetten naar het premium-segment kan het lastig worden. Niet voor Q Acoustics. Met de Concept 500 presenteert Q Acoustics onverschrokken een vloerstaande luidspreker met een hoogst geoptimaliseerde drivers en behuizing. Deze slanke luidspreker wordt geleverd in een witte of zwarte glimmende uitvoering, telkens met contrasterende houtfineer afwerking. De speciale tweeter past naadloos bij de dubbele mid/bass drivers. Deze zijn verzonken gemonteerd in de solide houtcomposietbehuizing met een gelontkoppeling in meerdere lagen . Deze Concept 500 klinkt verfijnder en muzikaler dan je voor deze prijs zou mogen verwachten.
 
EISA HEADPHONES 2017-2018
Denon AH-D7200


 
Voor een hoofdtelefoon is draagcomfort ongelooflijk belangrijk. Dankzij de lichte walnoten oorschelpen en de schaapsleren draagband is de D7200 een van de meest plezierige hoofdtelefoons om te dragen. En klankmatig is hij even riant en weelderig. De D7200 is rijk en gedetailleerd, ideaal voor lange luistersessies. De nieuwe FreeEdge-drivers, gemonteerd in de gesloten cups met een memory foam afwerking, zorgen voor een transparant geluid dat nooit scherp of onaangenaam wordt. Een bijzonder fraaie terugkeer van Denon op het gebied van hoofdtelefoons.
 
EISA DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2017-2018
Pro-Ject Pre Box S2 Digital


 
Dat minder meer kan zijn, bewijst dit kleine product. Op de lange lijst van features staan naast de voorversterkerfunctionaliteit de ESS Sabre DACs in dual mono-configuratie. Het hanteert alle formaten tot DSD512 en 768kHz/32-bit PCM. Hardwarematig decoderen van MQA is standaard aanwezig. De hoge kwaliteit van de passieve onderdelen, een geïntegreerde hoofdtelefoonversterker en een reeks aan digitale filtermogelijkheden completeren het plaatje. Deze Pre Box S2 Digital klinkt open, expressief en veel groter dan je van zo’n klein en veelzijdig product mag verwachten. Een geweldig en betaalbaar product!
 
EISA BEST VALUE TURNTABLE 2017-2018
Pro-Ject Essential III Flexi-Range


 
Pro-Ject’s Flexi-Range bestaat uit zes verschillende modellen, waardoor elke type platenliefhebber zijn gading wel vindt. Van de zeer betaalbare Essential III tot de volledig uitgeruste Record Master – met elektronische snelheidsregeling, ingebouwde phono voorversterker, analoog/digitaal converter en USB-uitgang. Voor iedereen is er wel wat wils! Zelfs een aptX Bluetooth-model is beschikbaar. Alle draaitafels zijn uitgerust met een Ortofon OM10 pick-up element, weer een klankverbetering ten opzichte van zijn voorganger. Verkrijgbaar in de stijlvol passende kleuren rood, zwart of wit.
 
EISA HIGH-END TURNTABLE 2017-2018
ELAC Miracord 90


 
Ter gelegenheid van haar negentigste verjaardag heeft ELAC een schitterende nieuwe draaitafel uitgebracht. Een combinatie van traditionele en moderne stijlelementen verenigd in een prachtig ontwerp. Het chassis, gemaakt van zeer dicht MDF, wordt geleverd met verschillende opties voor de afwerking. Deze basis zorgt voor de ondersteuning van het zware, snaaraangedreven plateau. Verder zorgt een elektronische snelheidsregeling voor een zeer stabiel toerental. De koolstofvezeltoonarm is zorgvuldig afgestemd op het pick-up element, dat samen met Audio-Technica ontwikkeld werd. Een fantastische comeback van een van de draaitafellegendes van weleer!
 
EISA INTEGRATED AMPLIFIER 2017-2018
Hegel Röst


 
Laat je niet beetnemen door het bescheiden, slanke uiterlijk. Dit is een zeer goed klinkende versterker met legio aansluitingsmogelijkheden. Hegels gepatenteerde SoundEngine-schakeling zorgt voor een glasheldere en onvervormde weergave. Tegelijkertijd is deze Hegel met zijn 80 W in staat de meeste luidsprekers met voldoende punch aan te sturen. Ingebouwd is een prima klinkende DAC, compleet met hoogwaardige AirPlay-, USB- en DLNA-functionaliteit. Je hebt heel wat keuze om muziek direct van je thuisnetwerk spelen. Verder is de IP-controle ideaal voor woningen met domotica-oplossingen. De fijne bediening en fraaie looks vormen de kers op de taart.
 
EISA BEST VALUE AMPLIFIER 2017-2018
NAD C 338


 
NAD staat bekend voor versterkers die in hun prijsklasse veel power bieden, maar de C 338 doet er nog een schepje bovenop. Het is de eerste stereoversterker ter wereld met ingebouwde Chromecast-functie, waardoor je de belangrijkste muziekdiensten direct kan streamen. Ondanks de kleine afmetingen levert de klasse D-versterker 50 W per kanaal en heeft aansluitmogelijkheden voor bijna alles wat je kunt bedenken: Bluetooth, optische/coax digitaal, MM phono en line level ingangen. Met daarnaast een hoofdtelefoonaansluiting staat niets de prijs/kwaliteit verhouding van dit product in de weg.
 
EISA HIGH-END STEREO SYSTEM 2017-2018
Marantz SA-10 & PM-10


 
Met de combinatie van SA-10 speler en de PM-10 versterker bereikt Marantz nieuwe hoogtes op het gebied van geluid en innovatie. De SA-10 speelt SACD, CD en  muziekbestanden af met een extreem hoge kwaliteit, dankzij de Marantz Music Master-processing suite. Deze zet custom hardware en software in om te zorgen voor een echte 1-bit conversie. De nieuwe PM-10 is de eerste high-end klasse D-versterker van Marantz, uitgerust met nCore-modules  van de hoogste kwaliteit die voor een bijzonder krachtig en vervormingsvrij geluid zorgen. Samen vormen de twee Marantz-toestellen een spectaculaire combinatie.
 
EISA HI-FI INNOVATION 2017-2018
Devialet Gold Phantom


 
De ‘Gold’ versie is een grote stap voorwaarts in de evolutie van de originele Phantom luidspreker van Devialet. Unieke technologie zoals de ongelooflijke 4500W ADH (Analogue/Digital Hybrid) versterking en SAM bass management, zorgen ervoor dat de zijdelings gerichte bass domes een extreme laagweergave hebben en dat de nieuwe tweeter fantastisch speelt. Er zijn aansluitmogelijkheden voor AirPlay, Bluetooth en Spotify Connect, aangevuld met Ethernet en een optische digitale input. Niet eerder zat er zoveel hifi-vernieuwing in een zo kleine elegante behuizing.
 
EISA MULTIROOM NETWORK PLAYER 2017-2018
Yamaha WXC-50


 
Ondanks de geringe afmetingen is deze draadloze streaming voorversterker een hifi Zwitsers legermes dat een grote variëteit aan functies kan vervullen. Deze voorversterker werkt als stand-alone streamer of als DAC/voorversterker en heeft multiroom-functionaliteit dankzij Yamaha’s slimme MusicCast netwerksysteem. Deze technologie zorgt voor streaming door het hele huis, bediend via een eenvoudig te gebruiken app op je telefoon. De WXC-50 ondersteunt, alles van double-speed DSD tot hi-res FLAC-bestanden, en alle populaire muziekdiensten. Daarmee is het een betaalbare manier om multiroom-
muziek naar je muziekinstallatie te brengen.
 
SAMEN MET DE MOBILE DEVICES EXPERT GROUP
EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2017-2018
RHA Dacamp L1


 
Het jonge RHA maakt een geweldige entree met zijn eerste draagbare DAC en hoofdtelefoonversterker. . Voorzien van een optische en een USB-ingang kan je een mobiele apparaat direct aansluiten met een van de meegeleverde kabels. Naast de 3.5mm aansluiting is er voor de fijnproevers een gebalanceerde hoofdtelefoonaansluiting. Een batterij speelduur van tien uur en de toepassing van hoge kwaliteit ESS DAC’s maken de specificatie compleet. Samen met de bijzonder stevige en mooie behuizing uit aluminium staat de RHA Dacamp L1 garant voor bijzonder mooie en gedetailleerde muziek ‘on the move’.

Meer awards?

Hier vind je het overzicht van de beste apparaten op het gebied van mobile.

Hier vind je het overzicht van de beste apparaten op het gebied van HT-audio.

Hier vind je het overzicht van de beste apparaten op het gebied van HT-beeld.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.