Captain America is een van die superhelden die om begrijpelijke redenen zelden een stek in de top tien van de Europese comic-fanaat kreeg. Misschien dat de bioscoopfilm Captain America: First Avenger daar iets aan verandert.
De onvermijdelijke game doet de patriottische superheld best eer aan, al is enige originaliteit ver te zoeken. Kenners van de man met het driekleurige schild die hier een uitdieping van het personage en zijn mythologie verwachten, zoeken die beter elders.
Captain America – Super Soldier is een degelijke actiegame zoals er wel meer zijn – niet meer, maar ook niet minder. Het verhaal voert een aan je hoofdpersonage gewaagde superschurk op, die zoals dat hoort beroep kan doen op een legioen veelal weinig weerstand biedende handlangers.
Ze moeten het vooral van hun numerieke overmacht hebben, al zal ook dat hun weinig helpen in hun verzet tegen jouw flitsende gevechtsmoves, de defensieve en offensieve opties van je typerende schild, en een acrobatische wendbaarheid.
Eenmaal de relatief intuïtieve besturing in de vingers dans je tussen de vijand door, terwijl je links en rechts met vloeiende efficiëntie uithaalt. Er mag ook wat geklommen en gestunt worden, maar dit dient eerder om de spektakelwaarde op te drijven dan dat het je reflexen op de proef stelt.
Wie voorbij de weinig boeiende tussenfilmpjes en locaties kan kijken, krijgt een vermakelijke actiegame die je vooral als consoletraining voor de komende grote kanonnen als Uncharted 3, Tomb Raider en Assassin's Creed: Revelations mag zien.