EISARedactie

EISA HT Video Awards 2024-2025

In dit artikel lichten we de winnaars uit de Expert Group Home Theatre Video voor 2024-2025 voor je uit, want dat is een van de expertgroepen waarin FWD Magazine deelneemt aan EISA. Uiteraard linken we waar mogelijk ook naar onze reviews. Onderaan de pagina vind je bovendien de pagina’s met de prijzen voor de Hi-Fi en Home Theatre Audio expertgroepen.

EISA Awards

De EISA Awards erkennen nieuwe producten die de meest geavanceerde technologieën combineren met hoogst aantrekkelijke functies en eren deze als de beste in hun klasse. De prijzen worden toegekend in een samenwerking van 60 internationale tijdschriften en websites voor consumentenelektronica in 29 landen en zijn een goed ijkpunt voor degenen die de nieuwste hifi-modellen zoeken. In de Expert Group Home Theatre Video is FWDMagazine.be deelnemend lid van EISA. De EISA Awards zijn voor de 41ste keer uitgereikt. Zoals elk jaar gebeurt dat op 15 augustus, eind september volgt er een formele ceremonie.

EISA Awards 2024-2025: Home Theatre Video

Onderstaand het complete overzicht met winnaars uit de expertgroep Home Theatre Video. Van de apparatuur die we in het afgelopen jaar al getest hebben vind je uiteraard een linkje naar de betreffende review. In de loop van de zomer vind je tot slot van alle prijswinnaars in deze categorie een uitgebreide recensie op onze website.

EISA BEST BUY MINI LED TV 2024-2025

Hisense 65U7NQ
De 65U7NQ illustreert op voortreffelijke wijze hoe Mini LED-technologie van de high-end markt doorsijpelt naar meer consumentvriendelijke prijspunten. Deze tv valt op dankzij zijn functionaliteit, vormgeving en prestaties. De combinatie van een 65-inch QD Mini LED-paneel met Hisense’s Hi-View Engine PRO-processor levert heldere, scherpe 4K HDR-beelden die zeer geschikt zijn voor een woonkameromgeving en diverse content. Gamers profiteren van de Game Mode Pro-technologieën, waaronder AMD FreeSync Premium Pro en VRR tot 144Hz. Dolby Vision IQ, HDR10+ en de Filmmaker Mode zorgen voor een optimale kijkervaring voor film en tv. Andere opvallende kenmerken zijn Hisense’s uitgebreide VIDAA OS-smartplatform, WiSA-connectiviteit voor gebruik met draadloze luidsprekers, een contrast verbeterend anti-reflectiefilter op het VA-paneel, en een op zonne-energie werkende afstandsbediening waardoor het vervangen van batterijen tot het verleden behoort.

Lees ook onze review van de Hisense 65U7NQ

EISA BEST BUY OLED TV 2024-2025

Philips 55OLED809
De 55OLED809 is een middenklasse-tv die zijn prijskaartje ruimschoots overtreft. Hij combineert een hoogwaardige OLED EX-paneel met Philips’ nieuwste P5 AI-verwerkingsengine, met verbluffende resultaten. Dankzij verbeterde weergave van subtiele kleurvariaties en HDR-tonemapping is de weergave van 4K HDR-bronnen dynamisch en levendig, maar nooit ten koste van detail of kleur authenticiteit. Naast de verschillende vooraf ingestelde beeldmodi van de tv, beschikt de gebruiker over een uitgebreide reeks instellingen om het beeld naar smaak aan te passen. Behalve de superieure beeldprestaties van de 55OLED809 is er een 70W/2.1-kanaals luidsprekersysteem dat een helder en ruimtelijk geluid biedt. De Philips-set komt ook tegemoet aan gamers, met automatische omschakeling naar gamemodus, VRR tot 144Hz, snelle responstijden en een uitgebreid Game Bar-menu. En met het Ambient Intelligence V3-systeem, dat het beeld automatisch aanpast op basis van het omgevingslicht, krijg je zelfs in een heldere kamer een uitstekende HDR-prestatie.

EISA BEST BUY UST PROJECTOR 2024-2025

Hisense PL2
Een knap, compact chassis en een ultrakorte-projectielens maken Hisense’s PL2-projector gemakkelijk te plaatsen in elke ruimte, waar hij kan pronken met zijn gegarandeerde beeldkwaliteit en breed scala aan functies. Dit 4K HDR-model, compatibel met Dolby Vision en HDR10+, maakt gebruik van een single-laser lichtbron met een helderheid van 2700 Lumen. Daarmee creëert hij beelden tot 150 inch die moeiteloos door omgevingslicht heen dringen. Een ruime keuze aan beeldinstellingen, waaronder Filmmaker Mode, instellingen voor vloeiende weergave van filmbeelden, en een lage-inputlag gameoptie, gaan samen met de nieuwste versie van Hisense’s VIDAA-besturingssysteem. Je gebruikt VIDAA U voor streaming-apps, of speel andere bronnen af met behulp van drie HDMI-ingangen, waarvan er twee v2.1 zijn. Bluetooth- en AirPlay 2-verbindingen zorgen voor muziekweergave via het ingebouwde 2x15W-luidsprekersysteem van de projector, dat ook verfijnd en evenwichtig geluid biedt voor films, tv en games. De Hisense PL2 is veelzijdig, gebruiksvriendelijk en een uitblinker in zijn klasse.

EISA FAMILY PROJECTOR 2024-2025

Hisense C1
Voor de C1 neemt Hisense zijn ‘Laser TV’-expertise en perst deze in een kleine, stijlvolle projector van slechts 25 cm breed, ingebouwd in een stevige, geanodiseerde aluminium behuizing. Deze afmeting, evenals de korte 1.2:1 projectieverhouding van de C1 en het installatiesysteem dat focus, keystone en schermuitlijning automatiseert maakt hem gemakkelijk te verplaatsen in huis. Eenmaal geïnstalleerd, zorgt de drievoudige laserlichtbron van de projector voor uitmuntende kleur en helderheid in de door zijn DLP-gemaakte 4K-beelden, met ondersteuning voor zowel Dolby Vision- als HDR10+-content. De C1 is niet enkel een uitstekende keuze voor filmliefhebbende gezinnen, hij is ook een echt entertainmentcentrum, met HDMI- en USB-ingangen voor externe bronnen, toegang tot on-demand apps via de VIDAA-interface, en een hoogwaardig door JBL afgestemd stereo luidsprekersysteem. Introduceer er een in je woonkamer en geniet van de show!

EISA BEST FAMILY TV 2024-2025

Philips 65PLM9009
Hoewel ontworpen als een alleskunner voor een vriendelijke prijs, maakt Philips’ 65PML9009, ook bekend als ‘The Xtra’, gebruik van de nieuwste technologie. Dit Mini LED-model met een 144Hz VA-paneel en Quantum Dot-kleurfilter gebruikt de 7e generatie P5-processor van het bedrijf om scherpe en gedetailleerde 4K HDR-beelden te creëren, met helderheidspieken tot 1000 nits. Geluid komt van een discrete stereo driver-opstelling met Dolby Atmos- en DTS:X-decodering, terwijl ondersteuning voor DTS Play-Fi gebruikers in staat stelt compatibele draadloze luidsprekers aan te sluiten voor een meer ruimtelijke prestatie. Het gebruiksvriendelijke en personaliseerbare Titan OS brengt een verscheidenheid aan premium apps en kanalen binnen handbereik, zodat eigenaren nooit verlegen zitten om nieuw leuk kijkvoer. De 65PML9000 past in elke woonkamer dankzij de slanke antracietgrijze rand en voetjes, plus driezijdige Ambilight-verlichting. Dit is een gezinsvriendelijke tv zonder compromissen.

EISA BEST HOME THEATRE OLED TV 2024-2025

Philips 65OLED+959
De Philips 65OLED+959 demonstreert de kracht van de eigen P5/AI Dual Engine-processor gekoppeld aan een nieuw OLED META-paneel, plus een 5.1.2-kanaals geluidssysteem ontwikkeld door vaste samenwerkingspartner Bowers & Wilkins. Het is een unieke combinatie van beeld- en geluidstechnologieën. Het resultaat? Prachtige 4K HDR-beelden met echte zwart, levendige kleuren en een toonaangevende HDR-helderheid, gecombineerd met een meeslepende surround sound Dolby Atmos-ervaring die imponeert met zijn nauwkeurigheid, kracht en schaal. De high-end aantrekkingskracht van de tv wordt versterkt door de nieuwe Ambilight Plus-engine, die de detaillering en precisie van Philips’ exclusieve slimme verlichtingsinnovatie verbetert. Het stijlvolle Europese ontwerp laat deze 65-inch OLED-tv zowel aan de muur als op een elegante, robuuste vloerstandaard monteren. De 65OLED+959 is een fantastische flatscreen-tv die beeld- en geluidskwaliteit maximaliseert in een prachtig esthetisch pakket.

EISA GAMING TV 2024-2025

TCL 55C765
De nieuwste generatie consoles en pc’s leveren grensverleggende prestaties, wat betekent dat er een even vooruitstrevende tv nodig is voor een optimale game-ervaring. TCL’s scherp geprijsde 55C765 is klaar voor deze taak, met ondersteuning voor 4K-weergave tot 144Hz VRR, en 1080p/240Hz VRR, via zijn HDMI 2.1-aansluitingen. Gameplay is responsief, vloeiend en gedetailleerd, geholpen door de intense helderheid en kleurdiepte van TCL’s Quantum Dot VA-paneel en Mini LED-achtergrondverlichting. Gamegerichte functies, waaronder vooraf ingestelde beeldmodi, variabele schaduwverbetering, plus een richtmiddel om ervoor te zorgen dat je nooit je doel mist, zijn toegankelijk via TCL’s verbeterde Game Bar-interface. Deze biedt ook in één oogopslag informatie over framerate snelheden, HDR-status en meer. Voeg daar het door Onkyo ontworpen geluidssysteem van de 55C765 aan toe en je hebt een tv die gemaakt is voor al je gamingmissies.

EISA GIANT TV 2024-2025

Hisense 100E7NQ Pro
Hisense’s 100E7NQ Pro springt in het oog met zijn gigantisch 100-inch paneel, en eist vervolgens je aandacht op met zijn uitstekende beeldprestaties. De sleutel hier is de fijne controle van de tv over zijn 256-zone full array local dimming LED-achtergrondverlichting, die ervoor zorgt dat de supergrote beelden een breed contrast tonen met sterke zwartniveaus en intense HDR-highlights. De kracht van de beeldverwerking komt tot uiting in de gebalanceerde, genuanceerde kleuren van de tv, 4K-upscaling van bronnen met lagere resolutie, en dynamische tonemapping. En hoewel de 100-inch beelden de hoofdattractie van dit scherm zijn, wordt het geluid niet over het hoofd gezien. Het 2.1-systeem, met naar achter gerichte subwoofer voor krachtige bas, zorgt voor groots geluid. Ongeacht de bron, van Blu-ray en games tot streaming-tv via Hisense’s VIDAA-smartplatform, levert de 100E7NQ Pro een meeslepende ervaring, en dat alles voor een betaalbare prijs.

EISA HOME THEATRE MINI LED TV 2024-2025

TCL 75C855
Ga zitten voor de TCL 75C855 en het grote 75-inch scherm doet meteen beseffen dat je een bioscoopervaring te wachten staat. En dat is precies wat je krijgt van dit hoogwaardige Mini LED-model. In het slanke, onopvallende frame van de tv zit een achtergrondverlichting met meer dan 2000 zones die gebruik maakt van zesvoudige LED-chips om de nauwkeurigheid te verbeteren en een helderheid van meer dan 3500 nits te bereiken. Hierdoor vertonen beelden een hoog contrast en uitstekend lokaal detail en halen zo het beste uit 4K HDR-bronnen. Kleuren zijn rijk maar genuanceerd, dankzij zowel het Quantum Dot-paneel van de 75C855 als de AiPQ-processor van TCL die ook beweging, helderheid, HDR-precisie en meer optimaliseert. Het geluid, afkomstig van een Dolby Atmos-systeem met zes luidsprekers, ontwikkeld door audiomerk Onkyo, blijkt een goede match voor de sublieme beelden van de tv. Kortom, de TCL 75C855 is een alles-in-één thuisbioscoop-oplossing.

Lees ook onze review van de TCL C855

EISA PORTABLE PROJECTOR 2024-2025

XGIMI MoGo 3 Pro
Of je nu thuis bent of onderweg, deze kleine en stijlvolle draagbare projector van XGIMI biedt entertainment op groot scherm zonder gedoe. Dankzij de cilindrische vorm kun je de MoGo 3 Pro gemakkelijk op zijn voet draaien om Full HD HDR-beelden op elk oppervlak weer te geven, van de vloer tot het plafond, zowel recht als onder een hoek. Het beeld wordt vervolgens automatisch uitgelijnd dankzij de ISA 2.0-technologie van XGIMI, die ervoor zorgt dat geen enkel obstakel in de weg zit. De standaard van de projector dient ook als luidspreker en de 360-graden output komt van een door harman/kardon ontworpen systeem. De MoGo 3 Pro kan ook worden gebruikt voor muziekweergave via Bluetooth, of als een discrete sfeerverlichting met verschillende kleuren en effecten. Google TV is ingebouwd voor snelle toegang tot streamingdiensten en apps zo heb je steeds kijkplezier bij de hand, terwijl een micro HDMI-ingang spelconsoles en discspelers ondersteunt. De MoGo 3 Pro zorgt voor entertainment waar je ook bent.

EISA PREMIUM MINI LED TV 2024-2025

Hisense 65U8NQ
In zijn Quantum Dot Mini LED vlaggenschip-tv heeft Hisense zijn paneel, achtergrondverlichting en verwerkingstechnologieën verfijnd om beelden te creëren die opvallen door hun precisie, detail, kleurlevendigheid en helderheid. De 65U8NQ is ideaal voor het bekijken van films en kan HDR-lichtaccenten creëren tot 3000 nits – strak geregeld door een 1600-zone full array Mini LED achtergrondverlichting. Hij ondersteunt deze dynamische beeldprestaties met een luidsprekerarray met Dolby Atmos hoogtedrivers en een extra subwoofer. Nog meer audio nodig? De tv biedt ondersteuning voor WiSA-compatibele draadloze luidsprekers als onderdeel van een lange lijst met functies, waaronder IMAX Enhanced certificering, Dolby Vision IQ Precision detail voor de best mogelijke HDR-beelden en 4K/144Hz gaming. Daarom is de 65U8NQ niet alleen een toonaangevende Mini LED tv, het is ook een premium scherm met allround aantrekkingskracht.

Lees ook onze review van de Hisense U8NQ

EISA PREMIUM OLED TV 2024-2025

Samsung QE65S95D
Met de QE65S95D heeft Samsung zijn Quantum Dot OLED-technologie naar een hoger niveau getild. Het derde generatie paneel van de tv heeft een verhoogde helderheid en een indrukwekkend breed kleurengamma dat 4K HDR-beelden tot leven brengt. De NQ4 AI Gen2-processor zorgt er ook voor dat elke bron en elk type content op de best mogelijke manier wordt weergegeven, waarbij details, kleur, contrast en beweging worden geoptimaliseerd. Bovendien zijn beelden vrij van reflecties dankzij de matte afwerking van het paneel, zodat je perfect van de beeldkwaliteit van de QE65S95D kunt genieten in zowel donkere als lichte kameromstandigheden. De verleidelijke beelden worden aangevuld met krachtig en expressief geluid via een 4.2.2-kanaals luidsprekerconfiguratie met ondersteuning voor Dolby Atmos. En hij ziet er ook nog eens goed uit, met een slank profiel en hoogwaardige afwerking in combinatie met een One Connect box voor een opgeruimde en nette installatie.

Lees ook onze review van de Samsung S95D

EISA STATEMENT TV 2024-2025

TCL 115X955 Max
Neem plaats in de bioscoop met de 115X955 Max van TCL, een Mini LED-televisie met een enorm 115 inch 4K-scherm, helderheidspieken tot 5000 nits en meer dan 20.000 zones voor lichtcontrole. De beeldprestaties rechtvaardigen de positionering van deze set als vlaggenschip – beeldscherpte, kleurlevendigheid en dynamiek zijn super, het niveau van detail en realisme zijn nog indrukwekkender op deze muurvullende schaal. De 115X955 Max is klaar om centraal te staan in een ruime woonkamer of toegewijde thuisbioscoop en ondersteunt HDR10+ Adaptive en Dolby Vision IQ technologieën om de beelden automatisch aan te passen op basis van de omgevingsverlichting. De 6.2.2-luidsprekeropstelling van 240W levert een indrukwekkende en meeslepende Dolby Atmos-ervaring. De 115X955 Max van TCL is een verbluffende showcase van state-of-the-art tv-technologieën en zeker de moeite waard om ruimte voor te maken!

Lees ook onze review van de TCL 115X955

EISA UST PROJECTOR 2024-2025

XGIMI Aura 2
Bereid je voor om volledig ondergedompeld te worden in een bioscoopervaring door deze hoogwaardige UST-projector van XGIMI. De Aura 2 combineert 4K DLP-optiek met een ‘Dual Light 2.0’-laser-LED-bron van 2500 lumen en ondersteunt Dolby Vision HDR en IMAX Enhanced-beeldmateriaal. Sport, games, films en tv kijken profiteren allemaal van het uitgebreide contrast, de scherpe details en de uitzonderlijke kleurverwerking. De helderheid maakt hem zeer geschikt voor zowel overdag als bij weinig licht. Hij kan beelden tot 150 inch projecteren op een ALR-scherm of rechtstreeks op een muur, waarbij de projector onder andere de focus en geometrie snel en volledig automatisch aanpast. Een systeem met vier luidsprekers van harman/kardon met Dolby Atmos- en DTS-HD-decodering, plus Android TV-integratie, maakt de status van de Aura 2 als superieure thuisbioscoopoplossing compleet.

We hopen dat de EISA Awards ook in 2024-2025 je kunnen helpen als leidraad wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe tv, soundbar, luidspreker, draaitafel of ander AV-product. Hieronder vind je de links naar de drie expertgroepen en hun awards. Wil je weten wie er nog deel uitmaakt van EISA? Check dan de EISA-website op eisa.eu.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *