Redactie

Samsung QLED: urenlang gamen in de allerhoogste beeldkwaliteit

HDMI 2.1: de sleutel voor top gameplezier

Baanbrekend spelplezier komt voor een deel van knappere, beter gedetailleerde en zelfs fotorealistische beelden dankzij technieken zoals ray-tracing. Maar daarvoor heb je meer nodig dan alleen een krachtigere spelconsole, ook de aansluiting met je televisie heeft een upgrade nodig. Gamen in 4K HDR aan 120 beelden per seconde en de best mogelijke beeldkwaliteit? Variabele Refresh Rate, Automatic Low Latency Mode? Allemaal mogelijk dankzij de HDMI 2.1-aansluiting op de Samsung QLED TV’s.

Supersnelle actie, haarscherp in beeld

Zonder twijfel een van de belangrijkste nieuwe troeven voor gamers is de mogelijkheid om te gamen in 4K aan 120 beelden per seconde. Lang voorbehouden aan PC-gamers met krachtige videokaarten, komt deze optie nu ook naar de spelconsoles. Die ultrahoge framerate zorgt ervoor dat je zelfs in de meest intense actiescènes alle detail haarscherp blijft zien. Zo mis je niet alleen geen enkel detail meer, maar voelt de spelervaring ook veel echter aan. Levert je console geen 120 beelden per seconde, dan kan je Game Motion Plus activeren op je QLED TV om je game-ervaring vloeiender te maken.

Altijd vloeiende beelden met Samsung QLED

Niet-gaming bronnen zoals live tv, of streaming leveren een vast aantal beelden per seconde. Consoles daarentegen rekenen elk beeld in real-time uit, waardoor het aantal beelden per seconde kan variëren. Verschijnen er plots tien tegenstanders op het scherm die wild om zich heen schieten, dan moet de console immers heel wat extra berekeningen maken. Zonder de juiste technologie kan die variabele framerate horizontale scheuren in het beeld veroorzaken, of heel licht stotterende beelden, vaak net op een moment dat je dat absoluut niet wilt. Een Samsung QLED TV beschikt daarom over VRR (Variable Refresh Rate). De TV toont dan netjes elk beeld op het ritme dat de console ze aanreikt. Zo blijven actiebeelden al tijd mooi vloeiend. Naast HDMI VRR, zijn de QLED TV’s ook uitgerust met AMD Freesync Premium, een VRR-techniek die je ook kan gebruiken als je op een PC gamet.

Supersnelle actie, met ultralage input-lag

Om te zegevieren in de strijd heb je niet enkel het best mogelijke beeld nodig, maar ook supersnelle reacties. En dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je TV! Je wil immers niet uit de bocht vliegen, je sprong verkeerd timen of je schot missen omdat er te veel vertraging zit tussen jouw actie en het effect op het scherm. Je Samsung QLED TV heeft in de game mode een input-lag van minder dan 10 ms. En dankzij ALLM (Auto Low Latency Mode) schakelt de TV automatisch naar de game mode zodra je het spelt start. Begin je reflexen maar aan te scherpen, je TV is er klaar voor.

Helder beeld en intense kleuren

Gamen hoef je met een Samsung QLED TV niet in het donker te doen. QLED-technologie biedt immers een zeer hoge beeldhelderheid, en intense kleuren zodat je zelfs op een zonovergoten namiddag nog altijd van fantastisch beeld geniet. Spetterende kleuren zijn gegarandeerd, het QLED-scherm heeft een gecertificeerd 100% kleurvolume voor de DCI-P3 standaard. Geniet van HDR-beelden met robijnrood, smaragdgroen en azuurblauw.

Diep in de nacht nog een uurtje gamen met de lichten uit, en de volgende dag lekker verder spelen met de gordijnen open? Dankzij Adaptive Picture houdt de TV rekening met het  omgevingslicht en hoef je niet aan de instellingen te sleutelen om het beeld aan te passen. Je QLED TV zorgt zelf voor aangepast beeld.

Laat je niet verrassen!

Je sluipt door de duisternis en plots ben je dood! School daar in die pikzwarte hoek een monster of een tegenstander die je niet gezien hebt? Met een Samsung QLED TV zal je dat niet overkomen. De Dynamic Black Equalizer maakt alle schaduwdetail duidelijker zichtbaar en onthult zo alles en iedereen die in de schaduwen schuilt.

Spelen en YouTube kijken… tegelijk

Geraak je maar niet voorbij die ene Boss, of vind je die goed verborgen schat niet? Zoek gewoon even op YouTube hoe andere gamers het opgelost hebben. Sterker nog, kijk en speel tegelijk verder, allemaal op hetzelfde scherm. Met Multi View splits je het TV-scherm in twee. Aan een kant van het scherm game je verder, aan de andere kant toon je een YouTube video vanop je smartphone. Handig!

Een uitgebreid aanbod

Samsung biedt je een ruime keuze als je op zoek bent naar de ideale 4K gaming TV. Vanaf de Q70T-reeks geniet je van alle belangrijkste gaming-features. Wie een upgrade wil van het contrast kiest voor de Q80T-reeks met Direct Full Array achtergrondverlichting. De Q90T-reeks biedt een verfijndere Direct Full Array achtergrondverlichting met meer zones, en is uitgerust met een uitstekende anti-reflectiefilter en een verbeterde kijkhoek. Wil je al dat moois ook naadloos aan de muur hangen, kies dan voor de Q95T. Van 55 inch tot 85 inch, er is zeker een QLED TV die in jouw opstelling past.

 

8K: Next level gaming!

Je weet toch de dat de nieuwe consoles ook 8K-gaming bieden! Wil je absoluut de meest gedetailleerde game-beleving? Dan heeft Samsung voor jou een uitgebreid aanbod 8K-modellen. De Q950TS, Q900T en Q800T zijn beschikbaar met beeldmaten vanaf 65 inch tot een indrukwekkende 85 inch. Je mag er zeker van zijn, je game-ervaring zal nooit meer hetzelfde zijn.

Samsung QLED: Game zonder zorgen, urenlang

QLED-schermen hebben geen last van inbranden, zelfs niet als je hetzelfde beeld urenlang op je scherm laat staan. Speel zolang je maar wilt, helemaal zorgeloos. Samsung biedt je zelfs 10 jaar garantie tegen inbranden!

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.