Redactie

ADV: Sony lanceert cashbackactie voor drie krachtige soundbars

Dat is superhandig nu we voorlopig nog wel even thuiszitten allemaal. Door de aanhoudende pandemie is het voor veel mensen steeds belangrijker geworden een mooi audiosysteem in huis te halen. Met name soundbars kunnen op gemakkelijke wijze voor een boost in het geluid zorgen. Je koppelt de HDMI-kabel aan de tv, stelt de instellingen met betrekking tot wifi in en kunt meteen beginnen met kijken en luisteren. Zo simpel is het nou eenmaal. En als het bedrag dat je hiervoor hoeft neer te leggen kleiner wordt, dan is dat dus hartstikke fijn.

De actieperiode van Sony loopt vanaf 5 november 2020 tot en met 3 januari 2021. De cashback claimen, na de aankoop, gaat ontzettend simpel. Je logt in op je Sony-account (of maakt er eentje aan) via de officiële website, registreert je apparaat door de stappen op het scherm te volgen en hoeft vervolgens alleen nog maar te wachten tot het geld op je bankrekening arriveert. Op de Sony-website lees je daar meer over en zie je welke acties er nu nog meer actief zijn. Voor nu concentreren we ons op drie soundbars.

Sony HT-ST5000

De eerste soundbar is de Sony HT-ST5000. Deze soundbar ondersteunt hi-res audio, waardoor je dus naar de muziek kunt luisteren zoals de artiest dat bedoeld heeft. Het verfijnde geluid is vergelijkbaar met studiokwaliteit, een betere kwaliteit dan je doorgaans op cd’s aantreft. Daarnaast beschikt de HT-ST5000 over 7.1.2-kanaals S-Force PRO Front Surround-technologie. Dit is digitale surroundsoundtechnologie met een natuurlijk klinkend, driedimensionaal geluidsveld. Ook is er ondersteuning voor Dolby Atmos.

Er zijn tevens meer dan genoeg aansluitingen beschikbaar. Wat denk je van drie HDMI-poorten, één HDMI ARC-uitgang, optische SPDIF-, analoge AUX en een USB-aansluiting. Daarnaast stream je je muziek draadloos via wifi (Google Chromecast of Spotify Connect) of bluetooth en kun je apparaten gemakkelijk aansluiten via NFC. Bovendien is het mogelijk hier apparaten met ondersteuning voor 4K en HDR op aan te sluiten, aangezien dat signaal gewoon doorgegeven wordt. Het is duidelijk dat Sony flink ingezet heeft op gebruikersgemak en mogelijkheden, want met de HTS5000 haal je een compleet pakket in huis.

Gebruiksgemak en mogelijkheden zijn belangrijk, maar de audiokwaliteit is natuurlijk het belangrijkste. En wat dat betreft is de HT-ST5000 echt een paradepaardje. Niet alleen is het geluid warm, diep en breed, ook kruipt het basgeluid tot onder je huid, zo fijn klinkt het. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de soundbar voor een perfecte ambiance kan zorgen wanneer je luistert naar een concert of een wedstrijd bekijkt. Dit is een audiosysteem waarbij je geen compromissen hoeft te sluiten.

Voor de HT-ST5000 soundbar geldt een cashback van 150 euro. Bekijk op de Sony website waar je hem kunt kopen!

Sony HT-ZF9

De Sony HT-ZF9 is een 3.1-kanaals speaker die in staat is een 7.1.2-kanaals geluid te produceren, dankzij de Vertical Surround Engine van Sony. Bovendien is er ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X. De soundbar beschikt over verschillende geluidsmodi, waaronder Home Theater voor bioscoopgeluid en een gamemodus voor een gekoppelde PlayStation 4 of PlayStation 5. De sportmodus brengt je langs langen, de muziekmodus (met hi-res audio-ondersteuning) brengt de artiest naar jou en de nieuwsmodus zorgt voor heldere dialogen.

Daarnaast mag je rekenen op twee HDMI-poorten, een LAN-verbinding en een USB-aansluiting en wordt content in maximaal 4K HDR (HDR10, Dolby Vision en Hybrid Log-Gamma) doorgeseind. Muziek speel je af via bluetooth en wifi, via Google Chromecast of de Sony Music Center-app. Mocht je nou nog meer uit je soundbar willen halen, dan kun je ervoor kiezen om draadloze achterspeakers toe te voegen aan de opstelling. Aan mogelijkheden dus geen gebrek. En ook het design mag er zijn: de Sony HT-ZF9 heeft een premium afwerking meegekregen, waardoor die er heel luxe uitziet.

Ondanks het slanke formaat, waardoor die prima onder de tv past, mag je rekenen op een geluid van formaat. De surround sound klinkt heel realistisch, omdat het geluid heel fijn door de kamer gestuurd wordt. Bepaalde effecten hoor je echt in de verte. Helemaal wanneer je ervoor kiest de draadloze achterspeakers in huis te halen, dan hoor je wat dit geluidssysteem pas écht in huis heeft. Films worden dan echt cinematisch – en dat is vooral nu belangrijk, nu we niet meer zomaar naar de bioscoop kunnen.

Je kunt de Sony HT-ZF9 nu aanschaffen met een cashback van 100 euro. Bekijk op de website van Sony waar je hem kunt kopen!

Sony HT-X8500

De 2.1-kanaals Sony HT-X8500 mag dan misschien compact zijn, vergis je niet over zijn kwaliteiten. Het geluid komt namelijk van alle kanten dankzij het gesimuleerde 7.1.2-kanaals surround sound, met ondersteuning voor Vertical Surround Engine (een door Sony ontwikkelde technologie), Dolby Atmos en DTS:X. De krachtige soundbar beschikt over vijf geluidsmodi, die inspelen op verschillende behoeften. Met een druk op de knop wissel je tussen die modi, waardoor je het geluid direct afspeelt op wat je aan het doen bent.

Zo is er een modus voor films, games, nieuws, muziek en natuurlijk sport. In het midden van de soundbar zit een dubbele subwoofer, zodat je géén aparte subwoofer hoeft neer te zetten in je woonkamer. Het apparaat kan 4K-signalen doorsturen, evenals Dolby Vision, HDR10 en Hybrid Log Gamma. Naast de HDMI ARC-aansluiting is er ook een optische ingang en kun je draadloos muziek streamen via de handige bluetoothverbinding.

Omdat dit een goedkopere soundbar is, mogen we niet verwachten dat Sony het onderste uit de kan gehaald heeft. Maar toch zien we bijvoorbeeld ondersteuning voor Dolby Atmos en Dolby Vision, waardoor de soundbar ineens veel moderne technologieën voor een laag bedrag naar veel huiskamers kan brengen. Wat heel fijn is aan deze soundbar, is dat stemmen zeer goed verstaanbaar zijn (handig voor als je veel series kijkt of het nieuws op de voet wil volgen) en dat achtergrondgeluiden nooit de overhand nemen. En dan allemaal in het strakke en compacte ontwerp van de HT-X8500.

Voor de HT-X8500 soundbar geldt dat je 50 euro kunt terugkrijgen op je aankoop. Bekijk hier waar je hem kunt kopen!

Dit artikel is geschreven in opdracht van Sony.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.