EISA

EISA Hi-Fi Awards 2019-2020

ELAC Navis ARB-51

Deze boekenplankspeaker is deel van een nieuwe actieve speakerlijn van ELAC – er is ook de grotere vloerstaander ARF-51. Het nieuwe boekenplank ontwerp combineert custom drivers en een analoog crossover-design die beide perfect geïntegreerd zijn met ingebouwde versterking om een opmerkelijke precieze en heldere klank te leveren. Door een versterker per driver toe te wijzen zorgt ELAC dat elke driver perfect wordt aangestuurd. De tweeter en midrange-driver zijn concentrisch gemonteerd voor verhoogde precisie . Verbind de speakers met een voorversterker met cinch- of XLR-kabels, en je hebt een compleet geoptimaliseerd systeem. Je kunt zelfs de Navis-speakers draadloos verbinden via ELAC AirX2 hubs. Briljant!

EISA ALL-IN-ONE SYSTEM 2019-2020

Naim Mu-so 2nd Generation

Naim creëerde een totale nieuwe markt met de lancering van zijn Mu-So, een hoogwaardig alles-in-één streamingsysteem. Met de Mu-So 2nd Generation wordt die winnende formule opnieuw uitgevonden. Door nieuwe functies en meer geluidskwaliteit te bieden (dankzij total nieuwe drivers mede-ontworpen door Focal), wordt dit meer dan ooit een one-box oplossing voor kamervullende muziek. De omarming  van Naim’s Future Platform brengt een groter aanbod aan streamingopties, inclusief audio tot 384 kHz / 32-bit en enorm veel diensten via Chromecast Audio. De toevoeging van HDMI-ARC laat de nieuwe Mu-So ook je tv-ervaring verbeteren. De echte openbaring is de klank: open, snel, gedetailleerd en tegelijkertijd massief. Dit is de referentie die andere geïntegreerde systemen moeten verslaan.

EISA BEST BUY AMPLIFIER 2019-2020

Rotel A11

Al bijna zestig jaar lang vormden betaalbare versterkers zonder franjes – maar die wel uitstekende prestaties leverden – de kern van  de Rotel-geschiedenis. De A11 is de laatste in die roemruchte lijn – en het is een echt koopje geworden. Gebouwd rond het klassieke Rotel Class AB-versterkeronwerp, levert het 50 Watt per kanaal, en bezit het een nuttig aanbod aan ingangen voor de hedendaagse gebruiker. Het biedt plaats  aan vier lijnbronnen, er is een MM-phono-ingang voor een draaitafel, en aptX Bluetooth voor streaming vanaf mobiele toestellen. Samen met de geweldige geluidskwaliteit, mogelijk gemaakt door een uitgekiend design en door custom Rotel-onderdelen te gebruiken, heb je een uiterst aantrekkelijk music-first geïntegreerde versterker.

EISA BEST BUY TURNTABLE 2019-2020

Pro-Ject X1

De Pro-Ject naam is synoniem voor draaitafels die veel waar voor geld bieden en gebouwd worden in Europa. Sinds 1991 leidt het bedrijf de vinylrevival – en de X1 is de nieuwste versie van het klassieke Pro-ject 1 deck waarmee het allemaal begon. Kijk voorbij de glanzende afwerking, mogelijk gemaakt door acht lagen lak en verschillende rondes polijsten met de hand – jawel, op een betaalbare platenspeler! – en je zal merken dat ongeveer elk aspect van het ontwerp verbeterd is. Van de MDF-basis tot het plateau, de motorophanging en snelheidscontrole, en de koolstof/aluminium-sandwich toonarm. Zelfs de voorgeïnstalleerde cartridge is nieuw, gemaakt door Ortofon en getuned door Pro-Ject. Dit is zonder twijfel de beste draaitafel voor onder 1.000 euro op de markt.

EISA BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2019-2020

Monitor Audio Gold 100

Decennia op succesvolle wijze grote en kleine speakers bouwen resulteerde in de Monitor Audio Gold 100, een boekenplank/staander-ontwerp met een immense klank dat je niet zou verwachten gegeven zijn compacte formaat. Deze speaker is uitgerust met de nieuwste versie van de C-CAM-drivertechnologie van Monitor Audio, gebruikmakend van een keramische/aluminum-composiet die zowel laag in gewicht als stijf is. Hierdoor klinkt het snel, gedetailleerd en krachtig, met uitstekende integratie tussen de drivers en verrassend diepe en muzikale bassen. Voeg er Monitor Audio’s verzorgde constructie en prachtige afwerkingen aan toe, en je spreekt over een superieure compacte speaker.

EISA COMPACT STEREO SYSTEM 2019-2020

Marantz Melody-X (M-CR612)

Door stijl en eenvoud van gebruik te  koppelen aan flexibiliteit en goede prestaties heeft de Marantz ‘Melody’-reeks van compacte muzieksystemen veel fans vergaard. En de M-CR612 of ‘Melody X’ is de beste ooit. Verkrijgbaar in een glanzend zwart of het klassieke champagnegoud van Marantz, combineert het cd-playback, muziek afspelen over het netwerk en streamingdiensten zoals Spotify, TuneIn Radio en Tidal, FM/DAB+-radio, en zowel analoge en digitale ingangen. Zo kun je de M-CR612 zelfs gebruiken om je tv-geluid te boosten. De Melody X is compatibel met HEOS, zodat het deel kan worden van een draadloos multiroomsysteem. Het kan zelfs bediend worden via de stem met Amazon Alexa, Google Assistent of Apple Siri. Je kunt bovendien twee paar luidsprekers met afzonderlijke volumeregeling aansturen of verdubbelde het vermogen naar een enkel paar sturen. Het is een opmerkelijk flexibel en uitstekend klinkend compact systeem.

EISA DAC 2019-2020

Chord Electronics Qutest

Ontworpen om de bejubelde 2Qute op te volgen, verschilt de Qutest van Chord Electronics’ andere DAC’s door het ontbreken van een ingebouwde hoofdtelefoonversterker. Alle inspanning is gegaan naar een digitale naar analoge-conversie op het hoogste niveau. Gebaseerd op de bekroonde FPGA DAC-architectuur van de Hugo 2 bezit de Qutest optische en coaxiale digitale ingangen en een geïsoleerde USB-B-input voor een verbinding met een computer. Dit alles zit verpakt in Chords spectaculair goede aluminium behuizing, met analoge outputs die aanpasbaar zijn voor poweramps, voorversterkers en hoofdtelefoonversterkers. Als je een grote, dramatische klank wil van een compacte DAC, dan moet je deze hebben.

EISA DIGITAL SOURCE 2019-2020

Pro-Ject CD Box RS2 T/Pre Box RS2 Digital

Hoewel Pro-ject bekend staat om zijn draaitafels, heeft het ook qua digitale audio een mooie reputatie opgebouwd. De tweedelige cd-transport en DAC/pre-amp zijn hun indrukwekkendste componenten ooit. De CD Box RS2 T werd van de grond af opnieuw ontworpen en bevat een aangepast CD-Pro 8 transportmechanisme, verzekerd door een koolstofvezel/legering-chassis en de allernieuwste elektronica voor het lezen van schijven. Digitale verbindingen op de enorm flexibele Pre box RS2 Digital DAC omvatten zelfs HDMI, met een gesynchroniseerde klok. De DAC heeft ook Bluetooth, USB-B, coaxiale en Toslink digitale ingangen, met een keuze tussen solid-stage of buizeneindtrap. Met ondersteuning voor MQA en niet minder dan zeven digitale filteropties levert deze combinatie cd en hi-res digitale audio in een hoge kwaliteit. Dit zijn echte audiofiele prestaties en ultieme flexibiliteit, verpakt in twee opmerkelijk compacte behuizingen!

EISA HEADPHONE 2019-2020

Focal Elegia

De Elegia is Focal’s eerste audiofiele circumaurale gesloten hoofdtelefoon, en brengt een keur aan Focals eigen technologieën samen om een model te creëren met een krachtig en toch precies geluid. De Elegia gebruikt  onder meer de M-profile driver van het bedrijf, dat over een grotere oppervlakte uitstraalt, een frameless koperen spreekspoel en een ultrafijne surround om de driver onder controle te houden. De makkelijk aan te sturen Elegia levert een breed frequentiebereik, van de diepste bassen tot de subtielste ambient nuance, daarbij geholpen door de geluidsisolerende eigenschappen van een gesloten design. De Elegia is geweldig om naar te luisteren en comfortabel om te dragen, zowel thuis als onderweg.

EISA HI-FI UPGRADE 2019-2020

IsoAcoustics GAIA

We kennen allemaal de waarde van isolatie als het gaat om het beste uit hi-fi halen, maar totdat je IsoAcoustics GAIA’s in actie hoort, realiseer je nooit hoe groot de impact is op speakers. Het bewijs dat er nog veel meer is dan de traditionele spikes, laten de de cilindrische GAIA-pods horen die de verbinding tussen vloer en basis van je luidspreker vormen. Hierdoor wordt de behuizing geïsoleerd van vibraties, terwijl alle neiging tot beweging wordt onderdrukt. Typisch zorgen ze voor een lagere ruis, een betere precisie en strakkere bassen. Dankzij een machinaal afgewerkte behuizing uit roestvrijstaal afgewerkt in donker chroom en met een draagkracht tot 100 kg, zien de GAIA’s er magnifiek uit – en voegen ze iets magisch toe aan je muziek.

EISA HIGH-END AMPLIFIER 2019-2020

Hegel H390

Op eerste zicht lijkt de Hegel H390 een afgeslankte, meer betaalbare versie van de machtige H590-versterker van het Noorse bedrijf. Dat is niet echt verbazingwekkend, want dat is inderdaad het geval. Maar er is meer aan de hand: de H390 biedt bijna de volledige performance van zijn groter broer, voor ongeveer de helft van de prijs. Dat betekent onder meer de mogelijkheid om nagenoeg elke speaker aan te sturen met zijn output van 250 Watt per kanaal, ingebouwde UPnP en AirPlay 2-streaming, Roon Ready-certificering en MQA- en DSD-decoding. Speel online diensten, verbind digitale en analoge bronnen of stuur gewoonweg muziek door vanaf je telefoon. Deze versterker lijkt eenvoudig maar kan het gewoonweg allemaal aan!

EISA HIGH-END LOUDSPEAKER 2019-2020

KEF R11

Nu al bijna 60 jaar bouwt KEF fantastische speakers, maar met de nieuwe R Series bereikt KEF een nieuw hoogtepunt qua stijl, prestaties en waarde. De R11 brengt alle elementen samen, van de nieuwste generatie Uni-Q-driver voor geweldige precisie tot de slimme microgeperforeerde grilles, die een oplossing bieden voor het aloude ‘grilles op of af?’-probleem. Het resultaat is een slanke speaker die een groots, rijk  en kamervullend geluid produceren, gevuld met detail en bijzonder meeslepend. En stijlvol, zodat de speaker er even indrukwekkend klinkt als deze er uit ziet.

EISA LOUDSPEAKER 2019-2020

Bowers & Wilkins 603

Al decennialang is de Bowers & Wilkins 600 Series de referentie qua betaalbare speakers – en de nieuwste versie is de beste ooit. Dat geldt in het bijzonder voor de 603-vloerstaander, die een mooie combinatie van prestaties en waar voor geld biedt. Met dank aan technologie die overgenomen is van het 800 Series Diamond-vlaggenschip en met een focus op de essentiële zaken. De Decoupled Double Dome-tweeter en Continuum Cone-midrange geven de speaker detail, precisie en presence, terwijl de dubbele basdrivers met Flowport-tuning er voor zorgen dat de klank altijd rijk en met een overtuigend fundament is. Dit is een verrassend geavanceerd speakerdesign voor zijn prijs!

EISA SMART AMPLIFIER 2019-2020

NAD M10

Het heeft even geduurd voordat NAD zich waagde aan een alles-in-één netwerkmuziekoplossing, maar de M10 was het wachten waard. Deze sensationele kleine versterker is eveneens een compleet ‘doe-er-gewoon-speakers-bij’-muzieksysteem. Het spectaculaire aanraakscherm is even breed als de versterker en geeft toegang tot alle mogelijkheden van de M10. Deze omvatten streaming muziekdiensten, met BluOS voor multiroom-playback met Bluesound-producten, Bluetooth en AirPlay 2, plus digitale en analoge inputs, een HDMI-ARC-verbinding voor tv-geluid en zelfs Dirac Live-kamercorrectie om het geluid te optimaliseren. Ten slotte is er ook NAD’s HybridDigital-versterking, waardoor de M10 vrijwel elke speaker kan aansturen. De M10 is echt een meester van moderne muziekplayback.

EISA STEREO SYSTEM 2019-2020

Primare CD35/I35 Prisma

Met de i35 versterker en CD35 Prisma cd/netwerkspeler blijft Primare op dezelfde  koers die de firma al eerder een EISA Award opleverde. De versterker is een eenvoudig, maar fantastisch klinkend en compleet analoog design dat dankzij de UFPD 2-versterking bakken vermogen bezit. Het modulaire ontwerp betekent dat je wanneer je wenst Primare’s DAC en de Prisma netwerk/multiroom-module kunt toevoegen. De CD35 Prisma cd-speler bezit ook netwerkmogelijkheden, met bekabelde en draadloze connectiviteit voor AirPlay, Bluetooth en Spotify Connect, naast Chromecast waarmee je honderden streamingdiensten kunt gebruiken. Het is zoveel meer dan een simpel cd-speler/versterker-systeem; het is de toekomst van hi-fi in hoge resolutie.

EISA STREAMING DAC 2019-2020

Mytek Brooklyn Bridge

Zoals de naam aangeeft is dit nieuw Mytek-product bedoeld om de brug te vormen tussen netwerkaudio en een hi-fisysteem – maar het gaat veel verder dan dat. Gebaseerd op de technologie van Myteks DAC+ combineert de Brooklyn Bridge een netwerkspeler, DAC en voorversterker in een compact toestel, compleet met digitale, analoge en phono-ingangen, en RCA-, XLR- en hoofdtelefoonuitgangen. Bedien het  vanaf een smartphone, zodat de Mytek Brooklyn Bridge muziek afspeelt van netwerkbronnen, Roon, online streaming (inclusief Qobuz en Tidal), een computer via USB en zelfs USB-opslagtoestellen. Het mag compact zijn, maar het is ook een zeer flexibele en zeer goed klinkende netwerkspeler.

EISA TURNTABLE 2019-2020

MoFi UltraDeck+M

Van hetzelfde bedrijf dat de Mobile Fidelity Sound Lab vinyl persingen bracht, is er de UltraDeck+M. Het is niet enkel een uitstekende draaitafel, maar ook een compleet plug-and-go-oplossing om je platen te beluisteren. Het is compleet, uitgerust met een hoogwaardige MoFi MasterTracker MM-cartridge, waardoor je na enkele minuten al klaar bent om naar muziek te luisteren. Het is uitstekend gebouwd, met een nadruk op precisie en kwaliteit, dankzij de expertise van enkele grote namen uit de vinylwereld. Dat betekent dat het ultrastabiele pitchstabiliteit biedt en dat in metaal omhulde cartridge echt muziek weergeeft zoals het moet. Dit alles benadrukt de kwaliteit en engineering die door de UltraDeck+M wordt geleverd.

EISA WIRELESS STEREO SPEAKER 2019-2020

KEF LSX

KEF zorgde voor veel ophef toen het een draadloze versie lanceerde van zijn EISA Award-winnende LS50-speaker. KEF transformeerde een zeer indrukwekkende speaker tot een ‘compleet hi-fi-systeem in een luidspreker’-oplossing. De LSX maakt dat concept nog compacter en betaalbaarder, door de expertise van het bedrijf op het vlak van drivers, versterkers en draadloos streaming te combineren in een stijlvol design dat verkrijgbaar is in een reeks opvallende kleuren. Met Apple AirPlay 2 en Bluetooth ingebouwd en met toegang tot Spotify en Tidal, allemaal bediend vanaf een app op je telefoon, is dit misschien wel het alles-in-één hi-fi-systeem dat veel mensen nodig hebben.

EISA AV ACCESSORY 2019-2020 (combined with HTA and HTV EGs)

IsoTek SMART Delta

Elk AV-systeem heeft stroom nodig – en soms heel veel. Maar enkel schone stroom zal al je componenten toelaten om op topniveau te presteren. IsoTek’s SMART Power-lijn legt de lat hoger: het maakt de stroomaanvoer schoon door ruis te verwijderen en te beschermen tegen stroompieken, én het biedt volledig programmeerbare mogelijkheden om het systeem aan en uit te zetten. Bedien het via IP of Wi-Fi, bepaal in welke volgorde systemen stroom krijgen, geef namen aan de stopcontacten, en bedien ze vanaf een app op je telefoon. Ze noemen het niet voor niets ‘SMART’ – en het effect op je systeemprestaties is even indrukwekkend!

[link type=”article” id=”165928″ target=”_blank” name=”Check hier het overzicht van home theater video-producten!”]

[link type=”article” id=”165929″ target=”_blank” name=”Check hier het overzicht van home theater audio-producten!”]

[link type=”article” id=”165933″ target=”_blank” name=”Check hier het overzicht van mobile-producten!”]

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.