EISA

De nieuwe EISA Awards zijn er!

De awards weerspiegelen ook dit jaar de nieuwste trends in de verschillende productsegmenten. Zo wordt dit jaar voor het eerst een award uitgedeeld in de categorie ‘8K-tv’, aan Samsung, en werd een categorie ‘Smart Amplifier’ gecreëerd om het eigen karakter van de bijzondere M10 van NAD te erkennen. Tegelijkertijd bleven de EISA-leden oog hebben voor bestaande sterkhouders, zoals de televisies op basis van OLED-technologie van Philips en LG, en de betrouwbare techniek van hifi-namen als Hegel en KEF.
 
Sinds een paar jaar is EISA niet langer een Europese club, maar is het gegroeid naar een organisatie waarin leden uit heel de wereld vertegenwoordigd zijn. Leden als Audio Accessory uit Japan, Stereophile uit de V.S en Soundstage uit Canada geven nog meer autoriteit aan de awards, die op basis van een stemming onder de leden van de verschillende expertgroepen worden bepaald. Een voorwaarde hierbij is dat er enkel gestemd mag worden op producten die effectief objectief getest zijn, een garantie dat een willekeurig toestel niet ‘zomaar’ of vanwege commerciële druk een award ontvangt.
 
In totaal heeft 35-jaar oude EISA inmiddels 55 leden (magazines en online media) uit 29 landen, van Australië tot de Verenigde Staten. De leden zijn verspreid over zes expertgroepen: fotografie, mobiele producten, in-car entertainment, home theatre video, home theatre audio, en hi-fi. Vanaf volgend jaar komen daar EISA Associates bij, een selecte groep experts en gespecialiseerde auteurs die toonaangevend zijn binnen hun domein. Een eerste associate is de bekende audioauteur Darko, schrijvend vanuit Berlijn.
 
FWD Magazine van zijn kant is sinds 2011 lid van EISA, eerst in het Home Theatre Video-expertgroep (waarin videoproducten zoals tv’s en projectoren aan bod komen), daarna ook in de Home Theatre Audio- (soundbars, AV-receivers en andere surroundproducten) en de op stereo gefocuste Hi-Fi-groepen. Er is per land telkens één lid in een groep; FWD Magazine zetelt in die drie groepen vanuit België. Beeldexpert Eric Beeckmans neemt daarbij de vertegenwoordig in HT Video voor zijn rekening, Jamie Biesemans zetelt in HT Audio en is sinds 2016 manager van de Hi-Fi-expertgroep.
 
Uiteraard vind je op de FWD-website een overzicht van alle awards voor 2019-2020. Per expertgroep kun je een lijst raadplegen, met per product de motivatie van de jury. Voor de EISA Award-winnende televisies en projectors [link type=”article” id=”165928″ target=”_blank” name=”klik je hier“], voor de beste surroundproducten kun je bij het [link type=”article” id=”165929″ target=”_blank” name=”overzicht van Home Theatre Audio“] terecht, en de bekroonde hifi-producten zijn in eisa[link type=”article” id=”165930″ target=”_blank” name=”dit artikel gebundeld“]. Vergeet ook niet de awards voor [link type=”article” id=”165933″ target=”_blank” name=”de categorie mobile“] te checken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.