Redactie

Twitter investeert in hoofdtelefoons

Twitter stopt geld in Muzik, een firma die werkt aan een 'connected' hoofdtelefoon. Het sociale netwerk wil namelijk dat je recht van de koptelefoon kan tweeten. Dat maakte Twitter op CES bekend.

Muzik heeft nog geen producten, maar plant een eerste hoofdtelefoon in de lente uit te brengen. Het wordt een trendy on-ear model (de Convertible), dat met een prijs van rond 300 dollar met Beats, Bose en Monster wil concurreren. Tegen de zomer komt er een in-ear-model (de Sports).

Op zich lijken de Muzik-hoofdtelefoons niet heel bijzonder. Er is weliswaar een touchpad aan de zijkant waarlangs je muziek kan bedienen, maar dat is niet zo ongewoon. Het wordt pas uniek als je de Muzik-app installeert. Die laat toe om sneltoetsen op de hoofdtelefoon te definiëren en deze te koppelen aan bepaalde functies. 

Een van de mogelijkheden is de 'Share Moment'-functie, waarbij je met één druk op de knop een tweet over het beluisterde lied de wereld instuurt. Je kunt ook opteren voor een aantal Spotify-acties, zoals 'Volg artiest' of 'Voeg toe aan afspeellijst'.

Het is niet bekend hoeveel Twitter in Muzik stopt, maar in de voorbije maanden heeft de koptelefoonfabrikant ongeveer 18 miljoen dollar opgehaald bij alle investeerders (waaronder Twitter).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.