Redactie

TPVision kondigt nieuwe lineup aan en content-partners

TPVision, de fabrikant van de Philips tv’s kondigt tijdens CES traditioneel slechts een deel van zijn lineup aan. Dit jaar zaten er ook heel wat nieuwe samenwerkingen bij de aankondigingen, waarmee TPVision het Android tv-platform aantrekkelijker wil maken.

Bovenaan de lijst met nieuw partners prijkt Amazon Instant Video. Die zou in het eerste kwartaal van 2016 beschikbaar komen, zowel in Full HD als Ultra HD. We konden nog niet bevestigen of dat ook voor België en Nederland het geval zal zijn, maar daarmee zou Netflix een stevige concurrent bijkrijgen.

Het Android tv-platform wordt verder aangevuld met de Gamefly gamestreaming dienst. De games draaien op een server in de cloud, en je ziet de videostream. Daardoor kunnen zwaardere games gespeeld worden -zoals Grid racing, Batman Lego, MotoGP, en Dirt – aangezien de tv slechts beperkte lokale opslag en gpu-kracht dient te voorzien. Een goede internetaansluiting is uiteraard een vereiste. Gamefly vereist wel een apart abonnement. TPVision bood eertijds OnLive aan, een gelijkaardige dienst. Maar die ging begin 2015 failliet.

Nog een dienst die games aanbiedt is TransGaming’s Gametree. Ook deze dienst werkt met een abonnement en biedt populaire games zoals Rummikub, Tetris en  WPT.

,

Het Ambilux vlaggenschip, de 8601 en 8901, wordt tegen mid-januari overal verdeeld. Het model is al langer beschikbaar maar was slechts erg beperkt te vinden.

In het voorjaar komt er een nieuwe 6000 en 7000-reeks. Verwachte verbeteringen zijn: betere lcd-panelen, en meer opslagruimte voor Android. De driezijdige Ambilight versie zal in heel de 7000-reeks en een groot deel van de 6000-reeks beschikbaar zijn. De 7000 zal bovendien het eerste model zijn waarop HDR-functionaliteit zit.

,

Er is helaas ook slecht nieuws. Recent werd bekend dat TPVision 178 van de 238 bediendenjobs wil schrappen in de gloednieuwe vestiging in Zwijnaarde.

Vooral de R&D-afdeling zou getroffen worden. TPVision zou minder high-end televisies willen produceren en zich meer focussen op de low-end en midrange. De overblijvende werknemers zouden enkel nog support, certificatie en kwaliteitscontrole uitvoeren.

TPVision verhuisde pas in 2014 van Brugge naar de nieuwe site in Zwijnaarde.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.