Geluid

Rotel streamt met DTS

Rotel lanceert een nieuwe betaalbare hifi-lijn. In het oog springt de T14, een veelzijdige streamer die werkt met DTS Play-Fi en ook beschikt over een FM/DAB+-tuner. 

De nieuwe 14 Series bestaat uit zes toestellen: drie versterkers (A10, A12 en 14), een cd-speler (CD14) en twee tuners (T11 en T14). De T11 is een pure FM/DAB+-tuner, de T14 is zoals gezegd een apparaat dat zowel op etheruitzendingen als streaming inzet.

Alle nieuwe Rotels komen met een nieuwe styling in het zwart of wit. Het design blijft strak, maar is door brede chamfers tussen de voorzijde en de boven/onderplaat toch wat trendier dan we van het merk gewoon zijn.

Aan versterkerzijde trekken vooral de A14 en A12 de aandacht. Het zijn beide gelijkaardige geïntegreerde versterkers, waarbij de A14 toch een aantal upgrades heeft gekregen ten opzichte van het lager model. Zo biedt het meer vermogen (2 x 80 ipv 2 x 60 watt) en een betere DAC (een AKM 32-bit/768 kHZ vs een Wolfson 24-bit/192 kHz). Die DAC is onder meer relevant omdat je bij beiden een pc rechtstreeks via USB klasse B kunt aansluiten. 

De nieuwe Rotel-versterkers komen met een ruim aanbod aan analoge en digitale ingangen, waaronder een analoge MM-phono-ingang. Hoewel ze niet echt streamingmogelijkheden hebben, kun je wel rechtstreeks via Bluetooth vanaf een mobiel toestel muziek doorsturen. De ondersteuning van aptX betekent dat dit aan een hogere kwaliteit kan.

Wil je echt streamen, dan verwijst Rotel je wellicht graag door naar de T14 (849 euro). Onder het motto 'Dit is niet de tuner van je vader', komt Rotel met iets heel veelzijdig. Naast FM en DAB+ kun je ook streamen via het Play-Fi-platform. Dit is een systeem van DTS dat nog meer fabrikanten gebruiken. Het houdt in dat alle streamingmogelijkheden verpakt zitten in een app van DTS. Je kunt onder meer internetradio beluisteren, streamen via gedeelde uPnP-mappen of via streamingdiensten. Op dit moment zijn voor onze regio vooral Spotify, Tidal en Deezer relevant.

De Rotel A14 kost 1.279 euro, de A12 979 euro en de veel basalere A10 479 euro. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.