Redactie

Nvidia Shield krijgt een HDR-update

De Nvidia Shield Android TV is niet zo maar een mediaspeler, maar een heel knappe smart tv-oplossing en een leuk gaming-apparaat (lees de review hier). Op Google I/O kondigde Nvidia een hele reeks upgrades aan, die komen in de Shield Experience Upgrade 3.2.

Voor de liefhebbers van de beste beeldkwaliteit krijgt de Shield alvast wat extra aantrekkingskracht. Er komt immers ondersteuning voor HDR via Netflix. De Shield zal wel enkel HDR10 ondersteunen, geen Dolby Vision. Ook gamers zullen opgezet zijn met de HDR-upgrade, want ook de Gamestream dienst van Nvidia krijgt een HDR-optie. Uitstekend nieuws voor de nieuwe eigenaars van HDR-tv’s. Voorbeelden van games die je HDR kan spelen: Obduction, The Witness, Lawbreakers, Rise of the Tomb Raider, Paragon, The Talos Principle, en Shadow Warrior 2.

Verder zal de upgrade een hele reeks nieuwe apps meebrengen, waaronder: Vudu, Watch ESPN, Watch ABC, Disney Junior, Disney Channel, CNN Go, Nick, MTV, Comedy Central, Freeform, NPR news. Veel van deze kanalen zullen vermoedelijk wel enkel in de VS te bekijken zijn.

Beter nieuws is de toevoeging van Deezer en Spotify, zodat je nu ook volop van muziek kan genieten op je Shield.

Tot slot zal de Android tv-versie van de Shield ook een update krijgen naar Google’s laatste nieuwe versie, Android N.

Voor YouTube is het een van de eerste apparaten zijn die 4K-video aan 60 beelden per seconde (4K60) ondersteunt. De Shield zal nu ook voice search binnen Youtube ondersteunen.

Wanneer komt al dat lekkers? Vermoedelijk in de zomer.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.