Redactie

Marantz vuurt nieuwe betaalbare versterker en cd-speler af

Liefhebbers van betaalbare maar goede hifi kunnen bij Marantz rekenen op een nieuw combo van versterker en cd-speler. De PM6006 en CD6006 volgt toestellen op die bijzonder goed onthaald werden, zoals de Marantz PM6004. Zoals voorheen zijn ze in het zwart of het zilver beschikbaar.

Net als bij zijn voorganger, de PM6005, heeft Marantz bij de PM6006 gebruik gemaakt van voor- en eindversterkersecties met afzonderlijke componenten voor elk kanaal. Om een zo transparant en helder mogelijk geluid te kunnen realiseren is de PM6006 verbeterd om piekbelasting te kunnen verwerken in de eindtrap. De HDAM-modules moeten ervoor zorgen dat geluid krachtig en dynamisch klinkt. Dankzij de ringkerntransformator is de versterker ook in staat om behoorljik veeleisende luidsprekers aan te sturen.  

Ook qua aansluitingen kom je niet tekort: op de achterzijde vind je een behoorlijk aantal aansluitingen voor digitale bronnen, eentje meer dan voorheen. De PM6006 heeft een coaxiale en twee optische ingangen en kun je, dankzij de CS4398-DAC, genieten van hi-res audio. Er zijn ook vier vergulde luidsprekeraansluitingen (voor twee paar luidsprekers of twee zones) en vijf analoge ingangen aanwezig, waaronder nog altijd een speciale phono-ingang voor een draaitafel. Marantz blijft inzetten op het intern isoleren van de digitale sectie van het analoge gedeelte.

Het merk is ook trots dat deze middenklasser een toroidale transformator gebruikt, een technologie die je eerder bij duurdere modellen vindt. Onder de motorkap duiken hoogwaardige onderdelen op, zoals condensators van Nichicon die door Marantz zijn aangepast (onder meer door het verwijderen van het deksel).

De CD6006 is, zoals je misschien al verwacht, een nieuwere versie van de CD6005. Het volledig vernieuwde digitale en anologe circuit worden door een flinke voeding voorzien van stroom en de CS4398 DAC zorgt voor een goede digitale naar analoge conversie. Vervolgens worden de signalen verstuurd naar de kleine HDAM-SA2 signaalversterker. Je kunt ook kiezen om de digitale stroom rechtstreeks via optische of coaxiale kabel naar een versterker te brengen, om de conversie daar te laten gebeuren.

Verder heeft Marantz de CD6006 voorzien van massievere voetjes om trillingen zoveel mogelijk tegen te gaan (ook aanwezig op de PM6006), en een hoofdtelefoonaansluiting met instelbare versterking.

De PM6006 verschijnt in juni en zal 549 euro kosten, terwijl de CD6006 rond dezelfde datum verschijnt aan 449 euro.

Met een bijdrage van Jamie Biesemans.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.