Redactie

Nieuwe waterdichte Galaxy S7 behoudt curve

De nieuwe toptoestellen uit Samsungs Galaxy S-lijn behoudt de keuze tussen een klassieke smartphone en een versie met een knap afgerond scherm. Het ontwerp is niet nieuw, maar Samsung verfijnt wel het design. Zo wordt de S7 waterdicht.

Hoewel het ontwerp in grove lijnen onveranderd blijft ten opzichte van de S6 van vorig jaar, zijn er toch wat verschillen. Zo is de Galaxy S7 edge uitgerust met een groter scherm (5,5 inch) terwijl de 'gewone' S7 een 5,1 inch display bezit. Beide modellen krijgen een Quad HD Super AMOLED-scherm waarop 2.560 x 1.440 pixels tonen. 

De S7 edge-versie is dan ook iets groter, al is hij toch net iets dunner dan de S7. Het gewicht verschilt nauwelijks (152 vs 157 gram). Indrukwekkend, gegeven dat de S7 edge een veel forsere batterij van 3.600 mAh bevat. 

,

De S6-telefoons hadden zeer camera's, maar Samsung wil het dit jaar nog beter doen. Achteraan zijn er twee camera's, net zoals bij LG. Maar Samsung doet er andere zaken mee. De dual-camera's worden ingezet om in slechte lichtomstandigheden (zoals een donker café of op een feestje) toch goede en scherpe foto's te maken.

Het is nog wat uitzoeken hoe de technologie juist werkt, maar volgens Samsung bezitten de Dual Pixel-camera's het equivalent van een f/1,7-diagrafragma. Dat zou een record zijn voor een smartphone.

Het is ook duidelijk dat Samsung naar de lijst van kritieken op de vorige editie heeft gekeken. Zo hebben de nieuwe S7-toestellen wél een sleuf voor een geheugenkaart, zodat je na aankoop van de telefoon niet vastzit aan een vast geheugen. Ook nieuw is dat de S7 en S7 edge water- en stofbestendig zijn volgens de IP68-norm.

De Galaxy S7 en de Galaxy S7 edge zullen in België te koop zijn vanaf 11 maart 2016, voor 699 respectievelijk 799 euro. Volgens Samsung is voorbestellen mogelijk vanaf 22 februari en krijgen mensen die voorbestellen een Gear VR-bril cadeau.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.