Redactie

Nieuwe features voor Xbox One

Tijdens Build 2016, een event van Microsoft zelf, heeft Xbox-baas Phil Spencer laten weten dat de Anniversary Update de Xbox One behoorlijk wat nieuws zal brengen. Als we hem mogen geloven staat de bezitters van een Xbox One behoorlijk wat nieuwe features te wachten…

,

Ten eerste zul je je huidige One kunnen omtoveren tot een development kit, zodat je je eigen games en apps kunt ontwikkelen. Dit idee van Microsoft is al jaren oud, maar gaat nu eindelijk uitgevoerd worden. Daarnaast krijg je met je Xbox One toegang tot de Windows 10 Store, waar je universele games en apps voor Windows kunt downloaden. 

,

Ook zal Cortana, bekend uit de Halo games, ook haar entree maken op de console. Op Windows Phones hielp ze je al op dezelfde manier als Apple´s Siri dat doet, maar verder dan de telefoons en de Engelstalige variant van Windows 10 is het tot nu toe nog niet gekomen. Muziek afspelen op de achtergrond zal na de Anniversary Update ook tot de mogelijkheden behoren. 

,

Tijdens de E3 van dit jaar zal er nog meer bekend gemaakt worden, maar op het moment focussen Spencer en zijn medewerkers zich vooral op het universeel maken van het Windows 10 besturingssysteem. Wanneer de Anniversary Update precies uit zal komen is nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.