Redactie

Audioquest introduceert nieuwe DragonFly’s

Veelzijdig, makkelijk te gebruiken en werkzaam met Apple- en Android-apparaten: maar een paar termen die Audioquest bezigt over de nieuwe DragonFly’s.

FWD Magazine bekeek de nieuwste aanwinsten al tijdens CES, begin dit jaar. Audioquest was dan ook min of meer de uitvinder van het concept van een betaalbare en compacte USB-DAC die je gewoon in je laptop steekt om veel beter geluid uit je hoofdtelefoon te krijgen. Dankzij een samenwerking met een nieuwe chipbakker kon Audioquest nu een DragonFly bouwen die veel minder stroom verbruikt en dus rechtstreeks aan een iPhone of compatibele Android-telefoon kan hangen. Het nieuwe toestel blijft ook een compact staafje, net zoals zijn voorganger.

“Belangrijker nog, deze veelzijdige DAC’s te verbeteren alles. Van detail, transparantie, directheid, rijkdom tot muziektoon”, vermeldt Audioquest. “En ze spelen alles, van MP3’s tot 24-bit / 96 kHz hoge-resolutie bestanden.”

De rode variant kost iets meer, maar geeft volgens Audioquest ook meer naturalisme, dynamiek en kracht. “Met een high-end 32-bit ESS 9016 Sabre DAC en een 2,1-volt uitgang, kan Red bijna elke hoofdtelefoon aan. Red bevat ook een cutting-edge ESS hoofdtelefoonversterker.” Net als zwart, is rood uitbreidbaar en klaar voor toekomstige ontwikkelingen via een gratis applicatie. 

“Er is gewoon geen betere DAC / koptelefoon-versterker onder de honderd dollar op de markt dan de DragonFly Black”, zo zegt Audioquest. Een 32-bit ESS Sabre 9010 DAC biedt dezelfde eersteklas hoofdtelefoon versterker en analoge volumeregeling als de Product van het Jaar Award-winnende DragonFly v1.2. “Black klinkt beter dan alle vorige DragonFly’s, kost veel minder, en voegt smartphone compatibiliteit toe.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.