Beeld

Netflix maakt 4K-streaming beschikbaar op Windows 10

Netflix-abonnees die op hun computer van film en tv-series genieten moeten het stellen met 720p of 1080p als maximale resolutie. Maar als je de meest recente Intel processor in huis hebt en Microsoft Edge gebruikt, kan je nu ook in Ultra HD streamen.

De hoogste resolutie was tot nu alleen beschikbaar op Ultra HD-televisies met de Netflix-app, en een select aantal apparaten zoals de Nvidia Shield en Xbox One S. Maar nu kunnen dus ook Windows 10 gebruikers er van genieten. Helaas zijn er wel twee voorwaarden aan verbonden: je moet de Microsoft Edge browser gebruiken, en je pc moet voorzien zijn van de laatste (7e) generatie Intel CPU, Kaby Lake. Die processor is voorlopig enkel beschikbaar in laptop-versies, de desktop-versies worden in januari pas gelanceerd.

 

De nieuwe Intel-processoren ondersteunen native HEVC-decoding en de vereiste DRM-mechanismes zodat de videostromen niet gekopieerd kunnen worden. Wie op zijn huidige pc van de beste kwaliteit wil genieten doet er ook goed aan om Microsoft Edge als browser te gebruiken. Firefox en Chrome zijn beperkt tot 720p, op Edge kan je 1080p streamen. Of als alternatief kan je de Windows 10 app voor Netflix installeren. Als je even wil nakijken in welke resolutie je aan het streamen bent, druk dan op Ctrl+Alt+Shift+D terwijl de video afspeelt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.