Beeld

LG lanceert volgend jaar ook Quantum Dot tv’s

LG heeft met OLED een stevige positie in de premium tv-markt, maar daarmee mikken ze slechts op de top 2% van de klanten. Een aanvullend aanbod dat een bredere selectie van klanten tevreden stelt, lijkt daarom geen slechte zet. En dat wil LG doen met Quantum Dot tv’s.

Op zich is dat geen nieuws, LG bracht eerder al quantum dot tv’s op de markt, al waren die niet verkrijgbaar in de Benelux. Die tv’s gebruikten overigens dezelfde marketing naam als hun huidige lcd-tv’s met breder kleurbereik, namelijk ColorPrime.

Maar wat wel intrigerend is, is de formulering die Kwon Bong-suk, executive vice president en CEO van de LG Home Entertainment Unit, gebruikte. “We will unveil our own version of quantum dot TVs next year, which are somewhat different in kind from quantum dot.” Daarmee laat hij uitschijnen dat het om een nieuw type tv zou gaan, waarbij de quantum dots op een andere manier gebruikt worden dan nu.

In de huidige modellen (van Samsung) zitten de quantum dots in een film die voor de achtergrondverlichting van blauwe leds zit. Het resulterende witte licht gaat vervolgens door het lcd-paneel en door een kleurfilter. Hoe de LG-opmaak zou verschillen van dit is nog niet duidelijk.

LG liet ook optekenen dat het volgend jaar nieuwe OLED-modellen zou tonen, gebaseerd op een nieuw hardware platform dat enkel LG kan maken. Dat zou voor een boost bij HDR-prestaties zorgen. Kwon zei ook dat de fabricageprocessen nog steeds verbeteren. Dat zou kunnen betekenen dat de prijzen van de nieuwe modellen lager kunnen zijn, maar daar rekenen we niet op. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.