Redactie

LG lanceert G5 en ‘gespecialiseerde’ smartphones op MWC

Dat LG op de MWC-beurs volgende week een nieuw topmodel lanceert, is bevestigd door het bedrijf. Er komt ook een lijn van "gespecialiseerde" telefoons: betaalbare smartphones die uitblinken op één vlak, zoals fotografie.

Deze X-reeks zal verschillende toestellen omvatten, telkens met een ander domein waarin ze uitblinken. De X cam bijvoorbeeld, krijgt een dubbele camera achteraan (13 en 5 megapixel) en zou volgens LG "één van de meest kwalitatieve camera-ervaringen in een smartphone voor het massasegment". Prikkelende woorden zijn dat van de maker van de G4, een van de beste en lichtgevoeligste cameratelefoons van 2015. 

De X cam zou een 5,2 inch FHD  gegolfde afwerking aan de voorkant bezitten en slechts 5,2 mm dik en 118 gram zwaar zijn. Dat zijn goede specificaties voor een telefoon die op het middensegment. Concrete prijzen zijn er nog niet voor de X cam of voor de eveneens aangekondigde X screen (uitgerust met een extra schermpje dat boven het hoofdscherm gepositioneerd is), maar het is duidelijk dat de fabrikant het heeft over middenklassers die toch beschikken over één of twee eigenschappen die je anders enkel bij een topmodel zou vinden.

Hoe de nieuwe LG G5 er uit zal zien, is nog niet bekend. Dat LG hem wel lanceert op MWC – wellicht op zondag – staat vast. Het bedrijf stuurde alvast een persbericht uit om te nieuwe Quick Cover voor de G5 te tonen. Het grote nieuws de touch-functie bezit, zodat je oproepen kunt accepteren en alarmen uitschakelen zonder de cover te openen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.