Geluid

Google onthult voice-control draadloze speaker

Zijn voice controlled luidsprekers the next big thing? Het begon met de Amazon Echo, waarvan de technologie binnenkort ook te vinden is in Sonos-producten, en nu is er de Google Home. Een slimme draadloze luidspreker die jouw leven nog makkelijker moet maken.

Muziek afspelen is namelijk lang niet het enige wat de Google Home kan. Dankzij de Google Assistent kan het apparaat je vragen beantwoorden en andere devices besturen. Denk bijvoorbeeld aan je tv met Google Cast of je Nest thermostaat. Tegenwoordig onmisbaar bij draadloze speakers is multiroom functionaliteit, dus ook dat ontbreekt niet.

Als je je stem kwijt bent (of als het vreemd voelt om tegen een stuk technologie te praten) kun je de speaker ook bedienen via de Google Home app, die beschikbaar wordt gesteld voor Android en iOS. Bovenop de Home vind je bovendien touch buttons voor de basis controls. Hij komt in een stoffen (kleuren wit, marine, mango en violet) of metalen (carbon, snow of copper) afwerking, maar je kunt het onderstuk ook zelf vervangen als je een kleur zat bent.

De Google Home is in de Verenigde Staten verkrijgbaar vanaf 4 november en zal 129 dollar kosten. Over beschikbaarheid en prijzen in Europa is helaas nog niks bekend. 

,

,

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.