Redactie

Denon brengt Atmos naar instapper en middenklassers

In de komende weken duiken drie nieuwe receivers van Denon op. De AVR-X3300, X2300 en zeker de X1300 zijn instappers in het segment, maar komen toch al met 7.2, Dolby Atmos en DTS:X.

Denon presteert sterk in het AV-segment en wil met de nieuwe modellen het duidelijk lastig maken voor de concurrentie. De AVR-X1300 (559 euro) is in principe het instapmodel (al was er vorig jaar een lager model, de X520, waarvan niet bekend is of er een opvolger komt). Toch etaleert het een vrij volledige lijst van functies en mogelijkheden. De X1300 kan gebruikt worden voor een 7.2-opstelling (145 watt per kanaal), heeft Atmos en DTS:X, en pakt uit met 6 HDMI-ingangen, Bluetooth, Airplay, Spotify Connect en het afspelen van DSD-bestanden en andere hi-resbestanden.

De X2300 (699 euro) bouwt verder op die lijst en voegt er twee extra HDMI-ingangen en een tweede HDMI-uitgang aan toe, incluis de mogelijkheid om video te upscalen naar 4K. Ook is er meer vermogen onder de motorkap. Heb je nog meer nodig, dan ga je best voor de 180-watt per kanaalsterke AVR-X3300W (999 euro).

De drie nieuwe modellen verschijnen in juni en augustus. Op de planning staan ook een vernieuwing van de hogere AVR-modellen, maar dat zal voor september zijn. Een onderscheidende eigenschap van die modellen wordt wellicht een betere integratie met het HEOS-platform.

Een van de aspecten waar Denon zich sinds een jaar of twee mee wil onderscheiden is een visueel aantrekkelijke grafische stappenplan bij het instellen van de receiver. Dit moet de drempel verlagen voor mensen die voor het eerst zo'n apparaat in gebruik nemen. Dat hulpmiddel is ook bij de nieuwe receivers present, evenals de mogelijheid om de receiver via een app te besturen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.