Beeld

Bekijk nu Netflix offline op je mobiel toestel

Netflix offline bekijken, het was quasi ondenkbaar. Maar sinds kort kan het dus toch: thuis rustig de hele reeks downloaden, en dan gewoon onderweg bekijken. Weliswaar enkel op je mobiele apparaten, maar zo kan je toch al rustig je serie verder uitkijken als je op reis bent.

Netflix biedt heel wat kijkvoer, maar wie onderweg wil kijken moest ofwel een goede WiFi-verbinding vinden, of een bijzonder dik data-abonnement hebben. Video streamen vereist immers stevig wat data. Na lang verzet buigt Netflix nu toch eindelijk, en biedt het de mogelijkheid om films en tv-reeksen eerst te downloaden, zodat je ze later zonder netwerkverbinding kan bekijken.

Wat heb je nodig? Een smartphone of tablet met iOS 8.0 of hoger, of Android 4.4.2 of hoger, en uiteraard de nieuwste versie van de Netflix-app.

De nieuwe app groet je onmiddellijk met het heuglijke nieuws en brengt je onmiddellijk naar alles wat voor download beschikbaar is. Als je dat later wil doen, klik dan op het menu links bovenaan en selecteer ‘Availiable for download’. Niet heel de Netflix-bibliotheek is zo beschikbaar, maar we vonden het aanbod al redelijk uitgebreid.

 

 

Selecteer een reeks, en klik op het download-symbool naast de aflevering om de download te starten. Een uur video in SD-kwaliteit (meestal voldoende voor onderweg, dit is de default-instelling) neemt ongeveer 250-350 MB in. Wil je downloaden in HD, dan kost je dat ongeveer dubbel zo veel:  500-700 MB.

 

Opgelet, de films en tv-reeksen blijven niet oneindig lang beschikbaar.  Hoe lang je ze op je apparaat mag houden hang af van titel tot titel. Als een titel binnen minder dan zeven dagen verloopt, dan zal je dat zien in de ‘My Downloads’ sectie van de app. Er zijn ook titels die verlopen binnen de 48 uur nadat je op de Play-knop drukt.

Verdere info vind je in de Netflix help-paginas: hier en hier.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.