Geluid

Yamaha breidt Aventage-serie uit

Yamaha kondigde vijf nieuwe AV-recievers aan in de Aventage-serie. Een aantal ervan geven ondersteuning aan de volgende generatie surround-sound zoals Dolby Atmos en DTS:X. Sowieso zou één van de modellen als instapper ook redelijk betaalbaar moeten worden.

Het betreft de A550 (met een in Engeland aangekondigde prijs van 550 pond het goedkope instapmodel), de RX-A850, de RX-A1050, de RX-A2050 en de RX-A3050. Allemaal ondersteunen ze HDCP 2.2 voor 4K compatibiliteit, Bluetooth, wi-fi en hih-res muziekbestanden, inclusief DSD (5.6MHz), 24-bit/192kHz en FLAC, WAV, AIFF, ALAC, MP3 en WMA files. Dolby Atmos is te vinden op de RX-A850 en hoger, terwijl de RX-A1050 en hoger ondersteuning biedt aan DTS:X.

Verder hebben alle modellen onder meer een nieuwe jitter clock, bedoeld voor verbeterde netwerkcapaciteiten, Bluetooth en USB playback van muziekbestanden. De Aventage-serie heeft ook een nieuwe volume control unit die volgens Yamaha zorgt voor stroomlijning en dynamiek.

Het onderlinge verschil zit hem onder meer in de DAC's: de A1050 gebruikt bijvoorbeeld een enkele ESS Sabre DAC, terwijl de A3050 is uitgerust met twee verschillende chipsets van Sabre. Alle modellen moeten later deze zomer, uiterlijk het begin van de herfst, op de markt verschijnen

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.