Beeld

Xbox One zal Xbox 360-games spelen

Ook Microsoft was aanwezig op de E3-beurs in Los Angeles. Net zoals rivaal Sony pakte de Xbox-bouwer uit met een functie die al lang door gamers gevraagd werd: compatibiliteit met oude Xbox 360-games.

"We dachten eerst dat het onmogelijk zou zijn, maar het is toch gelukt", klonk het tijdens de keynote van Microsoft op E3. Via slimme softwareingrepen is het bedrijf er in geslaagd om Xbox 360-games te doen draaien op de Xbox One, aan dezelfde en volgens Microsoft soms zelfs betere framerates. Geen sinecure, want de Xbox 360 en Xbox One hebben onder de motorkap heel andere onderdelen. De Xbox 360 heeft een PowerPC-processor, de Xbox One heeft x86-hardware gelijkend op wat een pc bevat.

Microsoft demonstreerde de compatibiliteit op de beurs met Mass Effect, wat prima leek te werken. Leden van het Xbox preview-bètaprogramma kunnen het nu al proberen. Maar de officiële lancering zal pas tegen Kerstmis plaatsvinden. Op dat moment zullen ongeveer honderd Xbox 360-games te spelen zijn. Op dit moment zijn er een vijftiental bevestigd, waaronder maar weinig toptitels.

Om een Xbox 360-game te spelen op de Xbox One, volstaat het insteken van de oude gamedisc. Er wordt dan per spel een patch gedownload, waarvan we vermoeden dat het een behoorlijk grote zal zijn. Het goede nieuws is dat wie een Xbox 360-game bezit, niet opnieuw moet betalen om hem op de Xbox One te spelen. Vermoedelijk zullen er ook Xbox 360-games digitaal verkocht worden op de Xbox One.

Net zoals bij Sony sprak Microsoft verder vooral over de nieuwe games die er zitten aan te komen, zoals Halo 5. Deel vijf van de reeks (als we de spin-offs negeren) moet opnieuw een echt uithangbord voor het Xbox One-platform zijn, met spectaculaire graphics en een uitgebreide multiplayermodus. Halo 5 verschijnt in oktober. Op E3 kondigde Microsoft ook een nieuwe Xbox-controller aan die door gamers kan aangepast worden en demonstreerde het een versie van Minecraft dat gespeeld wordt met de HoloLens, Microsofts augmented reality-bril.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.