Redactie

Wu-Tang Clan verkoopt enige exemplaar album

Er is één fan van de Wu-Tang Clan die nu miljoenen dollars armer is, maar wel als enige ter wereld in het bezit is van een uniek album van die groep. Een publieke release van het album komt er pas  in 88 jaar.

'Once Upon a Time In Shaolin' wordt wellicht het duurste en meest zeldzame album ooit. Wu-Tang Clan nam de 31 tracks van het album over de loop van negen jaar op, met als doelstelling een uniek album te creëren waar maar één exemplaar van zou bestaan. Die zou worden verkocht aan de hoogste bieder.

Fans die bezorgd waren dat ze het album nooit zouden horen, probeerden nog vijf miljoen dollar op te halen om 'Once Upon a Time In Shaolin' aan te schaffen en voor iedereen toegankelijk te maken. Die poging is mislukt, want het album gaat naar een anonieme Amerikaanse verzamelaar voor een onbekend bedrag. Volgens zakenblad 'Forbes' gaat het om miljoenen.

Het album, dat sinds 2013 onder slot en grendel in een hotel in Marrakech werd bewaard, is nu overgedragen aan de verzamelaar. Alle andere exemplaren en ruwe materiaal uit de opnamestudio is vernietigd. Pas over 88 jaar krijgt de verzamelaar het recht om het album in het publieke domein te brengen. Kortom, de kans dat je het ooit gaat horen is klein.


De gelukkige koper krijgt het album in een met zilver afgewerkte doos, samen met een manuscript van 174 perkamentpagina's, gebonden in leder. Hij krijgt ook een setje custom PMC MB2-XBD-speakers cadeau van de groep, een geschenk van circa 50.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.