Geluid

Vloerstaand vs Inbouw

AudioPerfect in Oostkamp heeft van een interessant vraagstuk een even zo interessante contest gemaakt. De vraag: kunnen inbouwspeakers, volgens velen toch een esthetische oplossing met een kwaliteitscompromis, de strijd met 'volwaardige' vloerstaande modellen aan? Op zaterdag 5 en zondag 6 december wil de speciaalzaak dat graag samen met u gaan testen.

We weten allemaal dat inbouwluidsprekers het op vlak van 'staging' en zeker qua basweergave moeten afleggen tegen de meeste vloerstaanders. Maar zijn er dan geen audiofiele setups mogelijk met inbouwluidsprekers? "Op dit demoweekend zoeken we het antwoord," stelt Peter Neirinck van AudioPerfect. "We vragen ons af of een koppel Focal Electra 1028bevloerstaanders makkelijk zijn inbouwbroertjes Electra IW1002be verslaat, die laatste weliswaar ondersteund door een paar van de kleinste JL Audio subwoofers, de E110." De vloerstaanders kosten de liefhebber € 6.000 euro, terwijl de inbouwvariant plus de twee subwoofers samen neerkomen op € 5.800,-. Prijsmatig een eerlijke vergelijking dus. "Op audiovlak… come and listen!"

Dankzij de twee configureerbare setups in de Lyngdorf TDAI2170 geïntegreerde versterker met RoomPerfect® kunnen beide luidsprekersets op dezelfde versterker worden beluisterd. Tevens zijn beide sets voorzien van hetzelfde luidsprekersnoer (Supra Ply 3.4s) en dezelfde bronnen: de Lyngdorf CD-2 en de 432EVO high-end streamer. De hoofdluidsprekers worden aangestuurd via de Lyngdorf SDA2400 2x200W stereo eindversterker. De subwoofers hebben elk een 1200W klasse D versterker aan boord.

Muziekliefhebbers zijn welkom vanaf 14u, en gelieve niet later dan 14u30 (zodat de demo goed georganiseerd kan verlopen). De demo duurt tot rond 17u. Inschrijven kan via een mailtje aan peter@audioperfect.be. En breng vooral je eigen cd's mee.

AudioPerfect
Dom Van Asschestraat 2
Oostkamp (België)
Website

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.