Beeld

Ultradun design levert Sony-tv EISA-award op

Met een kader van net geen 5 mm dik is de 65X9005C van Sony een zeer opmerkelijk toestel. De onwaarschijnlijk dunne behuizing, samen met de uitstekende beeldkwaliteit van het Triluminos-paneel, levert Sony dit jaar een EISA Award op.

Een uitgebreide recensie van de Sony 65X9005C verschijnt binnenkort in het gedrukte FWD Magazine, maar onze eerste conclusies zijn duidelijk: dit is een bijzondere televisie. Het is wat een talent van Sony om op tv-vlak toch designmatig vooruitstrevend te blijven. Denken we bijvoorbeeld aan de 65X9005B die vorig jaar verscheen en die opnieuw uitpakte met zichtbare speakers links en rechts van het scherm.

De X9005C-reeks mist die zichtbare speakers, maar is op een ander vlak heel bijzonder: de frame is heel dun, 4,9 mm. Als je deze Sony-ziet, lijkt hij enkel te bestaat uit een dun beeldpaneel. Dat is zeker zo als je hem op de muur monteert, want Sony levert een speciale beugel mee die het toestel heel vlak tegen de muur opstelt. De X9005C heeft een speciale luchtafvoer zodat het apparaat niet oververhit als hij dicht tegen een muuroppervlakte hangt.

Maar ook op beeldvlak is dit een topper. We waren onder de indruk van de X1-processor die beeldverwerking waarneemt voor het Ultra HD Triluminos-paneel, dat streeft naar het overbrengen van subtielere en rijkere kleurennuances. Wij ontvingen al heel vroeg een testtoestel van de X9005C, dat daardoor nog niet beschikte over de gefinaliseerde Android TV-software. Aanvankelijk was de ervaring daarom niet zo vlot, maar tijdens de uitgebreide testperiode zagen we software-updates binnenrollen die Android TV stukken soepeler lieten draaien. Ook het vermelden waard is de One-Flick-remote: niet altijd een perfecte vervanging voor de klassieke afstandsbediening, maar bij momenten is deze touchpad-remote wel een handigheid.

De volledige beoordeling van de EISA-jury lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.