Beeld

Trailer voor Mission: Impossible Rogue Nation

Na het teasertje van gisteren verscheen vandaag de volledige trailer voor de vijfde Mission: Impossible film, die inmiddels luistert naar de subtitel Rogue Nation. Tom Cruise en zijn Impossible Mission Force nemen het dit keer op tegen een spionage syndicaat gebrand op de totale eliminatie van IMF.

Cruise is zelf vanaf het eerste deel al producent van de serie en kiest voor elk vervolg persoonlijk een regisseur uit. Na Brian De Palma, John Woo, J.J. Abrams en Brad Bird heeft hij nu zijn oog laten vallen op Christopher McQuarrie. McQuarrie schreef al verschillende scenario's voor films waar Cruise de hoofdrol in had (Valkyrie, Edge of Tomorrow) en regisseerde de acteur enkele jaren geleden al een keer eerder in de boekverfilming Jack Reacher.

In Rogue Nation bestaat het IMF-team van Ethan Hunt (Cruise) uit verschillende oude bekenden: Simon Pegg (eerder te zien in deel 3 en 4), Ving Rhames (die een grote rol speelde in deel 1,2 en 3, maar in deel 4 slechts een kleine cameo had) en Jeremy Renner (die debuteerde in deel 4). De Zweedse actrice Rebecca Ferguson (The White Queen) is een nieuwe toevoeging aan de cast en ook Alec Baldwin (30 Rock) maakt voor het eerst zijn opwachting in de serie.

Cruise staat er nog steeds op om zoveel mogelijk stunts zelf te doen, zoals eerder de beklimming van het bijna kilometer hoge Burj Khalifa gebouw in Dubai in deel vier. De persoon die in dit nieuwe deel aan de buitenkant van een vliegtuig hangt (zie ook de onderstaande poster) is dan ook Cruise zelf en niet een stunt-dubbel. Mission: Impossible Rogue Nation moet op 5 augustus in de Belgische bioscoopzalen verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.