Redactie

Star Wars-soundtracks krijgen ‘ultieme’ rereleases

Naar aanleiding van de nieuwe Star Wars-film die in december verschijnt, worden de soundtracks van de bestaande zes films opnieuw uitgebracht. Er zijn drie versies van deze "Ultimate Soundtrack"-edities.

Een specialiteit van Star Wars-bedenker George Lucas was het opnieuw uitbrengen van de legendarische science-fictionfilms in steeds nieuwere edities. Het is een trukje waar de nieuwe eigenaar van de Star Wars-licentie, Disney, blijkbaar ook niet schuw van is.

De drie soundtrack-collecties die gaan verschijnen, zijn Star Wars: The Ultimate Vinyl Collection, Star Wars: The Ultimate Soundtrack Edition en Star Wars: The Ultimate Digital Collection. De drie edities verschijnen elk op hun eigen drager: viny, cd en digitaal. Helemaal gelijk zijn ze echter niet.

Zo komt de Ultimate Soundtrack Edition van 10 cd's met een bonus DVD, met daarop de documentaire Star Wars: A Musical Journey. De Vinyl Collection bestaat uit 11 platen van 180 gram, verpakt in dikke hoezen met oorspronkelijke art work. De Ultimate Digital Collection zal beschikbaar zijn in hi-res formaat, wat voor de The Empire Strikes Back-soundtrack een first is.

De collecties met fysieke dragers variëren in prijs van 60 tot 199 euro, afgaande op de voorverkoop bij Amazon.de. Ze zullen beschikbaar zijn vanaf 8 januari.

De componist van de zes soundtracks is John Williams, die overigens ook de soundtrack levert voor de nieuwe 'Star Wars: The Force Awakens'. Door Star Wars-fans wordt enorm uitgekeken naar de release van de eerste nieuwe Star Wars-film in jaren, nu met J.J. Abrams als regisseur. De release van de nieuwe film staat gepland voor 18 december.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.