Beeld

Standaard Netflix wordt duurder

Netflix heeft de prijs van het standaardabonnement met elf procent opgeschroefd. Mensen die een nieuw abonnement afsluiten betalen nu 9,99 per maand in plaats van 8,99 euro. Mensen die al abonnee zijn kunnen nog een jaar van de oude prijs gebruik maken.

Voor de abonnementen Basic en Premium blijven we in Belgie en Nederland vooralsnog hetzelfde betalen. Deze kosten nog altijd respectievelijk 7,99 euro en 11,99 euro. Netflix gaf ook nog een reden door voor de verhoging in prijs: volgens de streamingdienst is de prijsverhoging van het standaardpakket noodzakelijk om de kijkers goede series en films te kunnen blijven aanbieden.

Mensen met een standaard-abonnement kun je films kijken in high definition, en dat kan dan ook op twee apparaten tegelijk. Het Basic abonnement heeft daarentegen geen ondersteuning voor high definition en daarmee ben je beperkt tot slechts één apparaat. Met Premium kun je Netflix op vier apparaten tegelijk te gebruiken. Daarbij kan content, waar beschikbaar, ook in UHD gekeken worden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.