Beeld

Sony presenteert BDP-S6500

Sony introduceert een nieuwe Blu-ray Disc-speler die in combinatie met een 4K-televisie beeld kan upscalen naar 4K Ultra HD voor meer levendige kleuren en fijne details. Verder moet het streamen stabiel en probleemloos verlopen dankzij Super Wifi.

De videoprocessor converteert standaardvideosignalen naar een beeldkwaliteit die grenst aan 4K-resolutie (3840 x 2160) – en dat is vier keer het aantal pixels van Full HD. Met meer dan 8 miljoen pixels moeten het meest gedetailleerde beeld weergeven, zelfs wanneer je als kijker vlak voor het scherm zit.

Het apparaat is voorzien van IP Content Noise Reduction Pro zodat HD-films op schijf of webvideo’s met lage resolutie er scherper en beter uitzien. De IP Content Noise Reduction Pro maakt bijvoorbeeld gebruik van beeldruisonderdrukking voor heldere beelden, terwijl HD Reality Enhancer de texturen en kleuren per pixel verbetert. Pure Picture Control verbetert het contrast voor nog realistischere beelden en Super Bit Mapping zorgt voor kleurschakeringen – ideaal voor bijvoorbeeld subtiele zonsondergangen.

Naast scherper beeld moet de BDP-S6500 ook voller geluid beiden dankzij de Digital Music Enhancer. Deze combineert drie audiotechnologieën van Sony voor kamervullende muziek, dialogen en films. De DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) werkt met Dynamic Range Recovery en Advanced Auto Volume om verdwenen details uit gecomprimeerde audiobestanden terug te krijgen; hij vergroot daarbij het dynamische bereik terwijl hij onverwachte volumeschommelingen voorkomt.

De geavanceerde Wifi module, de zogenaamde Super Wifi, moet zorgen dat het streamen overal in huis probleemloos verloopt. Het ontwerp met meerdere antennes binnen de speler maakt gebruik van MIMO-technologie (Multiple Input Multiple Output) voor een zo goed mogelijk signaal.

het afspelen kan ook met een 3D-weergave. In combinatie met een 3D-TV kunnnen namelijk 3D Blu-ray Disc-films afgespeeld worden. Zelfs 2D-discs kunnen automatisch naar 3D worden omgezet. Voor de selectie aan online-entertainment met films en tv-programma’s kan bijvoorbeeld Netflix gebruikt worden.

Voor het bedienen en scrollen is een Dual Core Processor aanwezig. Webpagina’s kunnen sneller geladen worden, terwijl films en video’s sneller zouden streamen met een soepelere weergave en minder buffertijd. Ook de menunavigatie belooft overzichtelijk en responsief te zijn. De Sony BDP-S6500 Blu-ray Disc-speler is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 150 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.