Geluid

Sonos steekt PLAY:1 in nieuw jasje

Het legendarische jazzlabel Blue Note Records bestaat 75 jaar en dat wordt door Sonos gevierd met een limited edition van hun PLAY:1-speaker. De Blue Note PLAY:1 is geheel in de stijl van het label nu volledig blauw gekleurd. De kleur is deels aanbracht door robots, en deels door handschilderwerk.

De kleur wordt van onder naar boven toe ook steeds donkerder. Dat weerspiegelt volgens Sonos de diepe bas en de rijk gedetailleerde hoge en lage tonen die de PLAY:1 kenmerken. “De bijzondere stijl van Blue Note en de karakteristieke eigenschappen van een liveoptreden brengen we samen in de Blue Note PLAY:1. Deze visie bracht ons tot het uiteindelijke ontwerp, dat een bijzonder moment in het creatieproces vastlegt", vertelt Tad Toulis, vicepresident design bij Sonos.

Middels de Sonos-app kunnen gebruikers een jaar lang genieten van Blue Note-zendtijd met drie voorgeprogrammeerde muziekkanalen: het kanaal Born in Blue richt zich op moderne artiesten die fragmenten van Blue Note hebben gebruikt in hun muziek, het kanaal Blue Note 101 richt zich op de geschiedenis van Blue Note en het ontstaan van het label en het voor de Limited Edition exclusieve Artist Selects bevat de favoriete playlists van grootheden als Robert Glasper, Jose James, Terence Blanchard, Ambrose Akinmusire, Lionel Loueke en Don Was.

Sonos heeft slechts 4100 Limited Editions geproduceerd en verwacht dat deze snel uitverkocht zullen zijn. Houd de site van Sonos dus in de gaten, want dat is de enige plek waar je ze binnenkort kunt gaan bestellen. De Blue Note PLAY:1: Limited Edition krijgt een prijskaartje van 250 euro. Lees ook onze zeer positieve recensie van de reguliere uitgave.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.