Redactie

Sonos eerste met Deezer aan hoge kwaliteit

Vanaf vandaag streamt Deezer ook in onze regio aan lossless aan cd-kwaliteit. Deezer Elite is aanvankelijk echter alleen voor Sonos-gebruikers beschikbaar.

Net zoals de meeste streamingdiensten bood Deezer aan zijn betalende abonnees gecomprimeerde streams aan 320 kbps aan. Die optie blijft bestaan, maar daarnaast is vandaag ook Deezer Elite gelanceerd met streaming van lossless FLAC's. Althans bij ons, want Elite bestond al enkele maanden in de V.S.

Deezer is daarmee de derde naam die een grote bibliotheek in cd-kwaliteit streamt. Het Franse Qobuz doet het al langer en recent lanceerde ook bij ons Tidal, een dienst die in sommige andere landen als WiMP door het leven gaat. Tidal is opmerkelijk omdat de dienst nauw samenwerkt met een hele hoop hifi-fabrikanten.

Een route die Deezer nu ook bewandelt, zij het dat er in eerste instantie enkel met Sonos een samenwerking is. Deezer Elite zal aanvankelijk enkel op Sonos beschikbaar zijn én Sonos-gebruikers krijgen momenteel een forse korting op de dienst. Zo kost een maand 14,99 in plaats van 19,99 euro en een jaarabonnement net geen 120 in plaats van 240 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.