Geluid

Simple Audio Roomplayers fors goedkoper

Simple Audio maakt gebruik van je bestaande lichtnet om je digitale muziek door je huis te verspreiden in hoge resolutie (24bit/192kHz). Op deze manier heb je geen last van storingen of een Wifi-netwerk wat niet werkt. Je kunt je muziek afspelen vanaf je PC, Mac of NAS, het zelfs mogelijk om muziek van een harde schijf, TV of iPod af te spelen via de ingangen op de Simple Audio Roomplayer+. Bediening met je smartphone of iPod is ook mogelijk je kunt daarbij gebruik maken van streaming muziekdiensten als Tidal, Qobuz en Deezer of naar een van de vele internetradio stations. 

De collega’s van HiFi.nl hebben al regelmatig geschreven over de Roomplayer en Roomplayer+ van Simple Audio. In een eerste review enkele jaren geleden, toen nog van het originele Roomplayer-model waar in de tussentijd nog wel een en ander aan verbeterd is (resulterend in de Roomplayer+), werd vooral geconcludeerd dat de geboden geluidskwaliteit in verhouding tot de vraagprijs absoluut uitstekend is. Tegelijkertijd werd de gebruikservaring niet helemaal top ontvangen, en is ook de onmogelijkheid om muziekbestanden ‘gapless’ af te spelen als hinderlijk ervaren. Punten die een de latere versie aangepakt werden, overigens; dezelfde recensent sprak in een latere review over serieuze hifi.

Enkele maanden terug was het merk in het nieuws omdat het merk besloten heeft te gaan stoppen, nadat eigenaar Corsair zich heeft teruggetrokken uit de audio-wereld. Simple Audio is daardoor per direct opgehouden met het ontwikkelen van nieuwe hardware en software. Dat resulteerde in stevige prijsverlagingen van het bestaande assortiment, om in de drukbezette markt van streaming audio toch concurrerend te kunnen blijven. Ondersteuning van bestaande en ook nieuwe gebruikers blijft echter plaatsvinden, via de website, email en telefoon. De Simple Audio Roomplayer+, standaard en in de 100 euro duurdere versie met versterker, zijn daarom nog altijd serieuze hifi-tips. Kijk daarom ook eens in de Hifidelity Store.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.