Beeld

Samsung wil 30 miljoen smart-tv’s met Quantum Dot en Tizen-software verkopen

Als het aan Samsung ligt wordt 2015 het jaar van Quantum Dot en Tizen. Het merk zou als streefdoel hebben om dit jaar 30 miljoen smart-tv's die zijn uitgerust met Quantum Dot technologie en hun Tizen-platform te verkopen. Dat bericht de Koreaanse krant de Korea Herald. Samsung liet zowel Quantum Dot als Tizen al zien op de afgelopen CES in Las Vegas en hoopt daar dit jaar de vruchten van te kunnen plukken.

Televisies met Quantum Dot worden door Samsung SUHD tv's genoemd. Quantum Dot maakt gebruik van nanokristallen die het kleurengebruik en de helderheid verhogen. In ons artikel over de toekomst van televisie kun je meer lezen over de technologie.

Tizen is Samsung's nieuwe platform voor onder meer smart-tv's. Het besturingssysteem is ontwikkeld door de Koreaanse fabrikant zelf en moet het gebruiksgemak van verschillende Samsung-apparaten (ook horloges en smartphones) verhogen door middel van nieuwe diensten en functies.

Volgens bronnen binnen de Korean Herald heeft Samsung dus hoge verwachtingen van zowel Quantum Dot als Tizen; de dertig duizend smart-tv's die ze willen verkopen beslaan de helft van het totale aantal televisies dat Samsung in 2015 in de consument wil slijten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.