Beeld

Samsung toont bijzondere Oled-displays

Samsung liet onlangs een aantal futuristische displays zien. De Koreaanse fabrikant toonde in Hong Kong een aantal nieuwe Oled-schermen. Ze maken gebruik van zowel transparante als spiegelende displays.

Je kunt dus dwars door de schermen heenkijken of ze gebruiken als spiegel. De fabrikant heeft daarbij ook veel vertrouwen in de RealSense-technologie van Intel. Met die techniek maken camera’s een 3D-scan van de omgeving. Op die manier zouden klanten in een winkel kleding "virtueel" aan kunnen trekken om vervolgens te beslissen of ze overgaan tot aankoop.

Display's met RealSense moeten ook advertenties tonen die met spraak- en bewegingsbesturing bediend worden. En dat alles bij elkaar doet dus een beetje denken aan de winkelcentra die we ooit zagen in de sciencefiction-film Minority Report van Steven Spielberg.

Spiegelende lcd-displays bestaan natuurlijk al, maar Samsung belooft dat Oled in staat is tot scherpere, helderdere beelden met een hoger contrast en een snellere reactietijd. Ze beloven dat hun display een spiegeling van 75 procent heeft.

De transparante Oled-displays zijn volgens Samsung kleurrijker dan gelijksoortige technieken van concurrenten en bieden een transparantie van 40 procent. Wanneer de displays verkrijgbaar worden en ons straatbeeld komen opfleuren is helaas nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.