Mobile

Samsung kondigt Gear S2 aan

Samsung introduceerde deze week een nieuwe telg in hun collectie van wearables. De Samsung Gear S2 smartwatch heeft een rond ontwerp met intuïtieve bediening is daardoor volgens het merk niet alleen functioneel, maar ook aangenaam om dragen en gemakkelijk in gebruik.

De smartwatch bevat een aantal geavanceerde kenmerken, waarmee gebruikers hun mobiele ervaring moeten kunnen verbeteren en personaliseren. Door te draaien aan de ring rond de wijzerplaat van de Gear S2 krijg je als gebruiker toegang tot allerhande meldingen en applicaties. Om de bediening te ondersteunen is hij ook voorzien van home- en back-knoppen.

De Gear S2 is 11,4 mm dik en voorzien van een 1,2-inch rond scherm met een resolutie van 360 x 360 (302 ppi). Met het nieuwste Tizen OS en een voor wearables geoptimaliseerde 1 GHz dual core-processor moeten hij opdrachten snel en efficient uit kunnen voeren. En door de 3G-connectie en de eigen e-SIM kun je altijd en overal berichten sturen.

Tot slot heeft hij ook NFC-technologie aan boord om mee te kunnen betalen en komen er bij de lancering een hele reeks apps beschikbaar. De Samsung Gear S2 zal verkrijgbaar zijn in een donkergrijze uitvoering met donkergrijs polsbandje en een zilverkleurige uitvoering met wit bandje. De Samsung Gear S2 Classic is zwart met een lederen polsbandje.

De Samsung Gear S2 en Gear S2 Classic worden uitgebreid en hands-on aan de media voorgesteld tijdens de Gear S2 Showcase in de Tempodrom in Berlijn op 3 september.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.