Geluid

Project EveryNoise visualiseert muziekgenres

Het verschil tussen 'psychedelische rock', 'psychedelische blues-rock', en 'classic psychedelische rock’ is voor veel luisteraars nogal vaag. Het (verslavende) project ‘Every Noise at Once’ brengt daar verandering in.

Het EveryNoise project visualiseert muziekgenres ten opzichte van elkaar. Op de website zijn meer dan 1300 muziekgenres te vinden en te horen. Ieder genre linkt naar bijbehorende artiesten. Zo krijg je Eddy Clearwater en Lazy Lester te zien en horen bij ‘Swamp Blues’. King Horror en Harry & Radcliffe bij ‘skinhead reggea’ en zo zijn er nog ontelbaar meer combinaties te maken, van aggrotech tot zouglou.

Maker van de website is Glenn McDonald: “Dit is een poging om tot een voortdurend muziek-algoritme te komen. Gebaseerd op data, verzameld en geanalyseerd door The Echo Nest. De website heeft geen vaste indeling, maar over het algemeen staat er beneden meer organische muziek, bovenin vind je de mechanische en elektrische genres, links meer sfeervolle, kunstzinnige muziek en rechts is wat opgewekter.

The Echo Nest was een onderzoeksproject van het MIT Media Lab ‘om het geluid en de tekstuele inhoud van muziek te begrijpen’. Het project werd door Spotify overgenomen in 2014. Een heel Paasweekend doorbrengen op deze website vinden we zeker niet verwonderlijk. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.