Beeld

PlayStation 4 wordt mediaspeler

De eerder gebrekkige mediafuncties waren een van de grote kritieken op de PlayStation 4. Vandaag verschijnt er echter een update waardoor de Sony-console eindelijk video- en muziekbestanden kan afspelen.

De nieuwe Media Player zal vanaf dinsdagavond via de PlayStation Store meteen te downloaden zijn. De app werkt zowel met mediabestanden die op een aangesloten USB-schijf staan als met netwerkbronnen, zoals een DLNA-server op een NAS.

Met het beschikbaar stellen van de Media Player geeft Sony toe aan de vele verzoeken van PS4-bezitters. Zij waren niet tevreden dat de nieuwe PlayStation 4 buiten Blu-ray-compatibiliteit geen mediafuncties had, terwijl de oudere PlayStation 3 probleemloos video en muziek over het netwerk kon afspelen. Eén ding brengt de nieuwe app echter niet: de mogelijkheid om audio-cd's te beluisteren.

De ondersteunde beeld- en audioformaten vind je in een lijstje hieronder:

Video

MKV
Visual: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level4.2
Audio: MP3, AAC LC, AC-3 (Dolby Digital)

AVI
Visual: MPEG4 ASP, H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level4.2
Audio: MP3, AAC LC, AC-3 (Dolby Digital)

MP4
Visual: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level4.2
Audio: AAC LC, AC-3 (Dolby Digital)

MPEG-2 TS
Visual: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level4.2, MPEG2 Visual
Audio: MP2 (MPEG2 Audio Layer 2), AAC LC, AC-3(Dolby Digital)
AVCHD: (.m2ts, .mts)

Foto

JPEG (based on DCF 2.0/Exif 2.21)
BMP
PNG

Audio

MP3
AAC (M4A)

De nieuwe functie werd aangekondigd op de Sony-persconferentie tijdens de E3-gamingbeurs, dat momenteel in Los Angeles doorgaat. Verrassend genoeg vertelde Sony amper iets over Project Morpheus, hun VR-bril voor de PlayStation. Het is nog altijd niet bekend wanneer deze bril de markt zal bereiken. Voor het overige lag de nadruk sterk op games zelf, zoals altijd op E3. Exclusives en toptitels zijn immers belangrijk om gamers naar een console te lokken. Bij de hoogtepunten dit jaar zijn een dramatische remake van Final Fantasy VII, een magisch aandoende The Final Guardian en de langverwachte vierde deel van Uncharted.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.