Beeld

Philips Hue komt met draadloze dimmer

Koninklijke Philips N.V. introduceerde een nieuwe oplossing voor gedimd licht in huis. Voor de draadloze dimmodule van Philips Hue is geen installatie nodig; hij kan direct uit de verpakking worden gebruikt om gedimde verlichting in jewoning te creëren, zonder dat je zelfs maar uit je zetel hoeft te komen.

Het pakket bestaat uit een witte Philips Hue-gloeilamp en een draagbare dimlichtschakelaar die werkt op batterijen. Hiermee kan je je thuisverlichting moderniseren zonder dat je daarvoor een elektricien hoeft te bellen of gaten in de muur hoeft te boren om draden door te kunnen halen. Prima geschikt voor huurwoningen dus.

Sfeerverlichting bij je thuis creëren gaat als volgt: schroef de gloeilamp in de fitting en druk op de dimlichtschakelaar voor dimbaar licht dat kan worden aangepast aan jouw persoonlijke voorkeuren. Je kan de dimlichtschakelaar gebruiken als wandschakelaar, of hem van de basisplaat afhalen en gebruiken als afstandsbediening.

In tegenstelling tot traditionele LED-dimmers moet met de module geen flikkerend, zoemend licht geproduceerd worden. Met de afstandsbediening kan je de helderheid van de witte Philips Hue-gloeilamp geleidelijk aanpassen totdat de lamp uit is, zonder flikkering. Je kan maximaal tien witte Philips Hue-lampen tegelijkertijd bedienen.

Heb je thuis al producten die met Philips Hue compatibel zijn? Dan kan je deze aan de dimlichtschakelaar koppelen met behulp van de Philips Hue Bridge. De draadloze Philips Hue-dimmodule is vanaf september verkrijgbaar voor een adviesprijs van 39,95 euro. De adviesprijs van de losse witte Philips Hue-gloeilamp bedraagt 19,95 euro. Lees ook onze recensie van de Philips Hue Connected Bulb .

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.