Beeld

Nieuwe trailer voor superhelden ensemble Avengers: Age of Ultron

Terwijl DC en Warner het volgend jaar proberen met hun collectie striphelden in Justice League gaan Marvel en Disney dit jaar op dezelfde succesvolle voet verder. Phase Two van hun meesterplan op filmgebied wordt eind 2015 afgrond met Ant-Man, maar komende zomer is het eerst tijd voor het vervolg op het succesvolle The Avengers uit 2012. Bekijk een nieuwe trailer voor het vervolg op de moeder aller cross-overs.

In Age of Ultron moeten de Marvel-personages weer bij elkaar komen omdat Tony Stark (Robert Downey Jr.) in zijn obsessie met bouwen en sleutelen een gigantische fout begaat. Hij creëert een robot genaamd Ultron die de aarde moet beschermen tegen bedreigingen, maar dat blijkt een wel erg averechts effect te hebben. Ultron begint de mensheid zelf te zien als het grootste gevaar voor onze planeet en besluit dat de totale eliminatie van de mensheid de enige oplossing is. De stem van de robot wordt gedaan door James Spader (Stargate), die momenteel op televisie succesvol is met The Blacklist.

Uiteraard zijn alle teamleden uit het eerste deel (met naast Stark ook Captain America, The Hulk, Black Widow, Hawkeye en Thor) weer terug aangevuld met enkele nieuwe gezichten. Zo geeft Aaron Taylor-Johnson gestalte aan de vliegensvlugge Quicksilver (die in het X-Men universum van Fox overigens gespeeld wordt door Evan Peters) en maakt Elizabeth Olsen (Oldboy) haar debuut als Scarlet Witch. Paul Bettany mag na het verzorgen van de stem van JARVIS in de Iron Man-films nu de rol van The Vision op zich nemen. En ook een andere bekende uit de Iron Man-serie maakt zijn opwachting: Don Cheadle als War Machine / Iron Patriot.

Avengers: Age of Ultron is vanaf 29 april 2015 te zien in de Belgische bioscoopzalen. In Nederland verschijnt hij ietsje eerder, namelijk op 23 april. Mocht je in de tussentijd behoefte hebben aan meer Marvel; naast het tweede seizoen van Agents of SHIELD maakten ze onlangs ook een start met een nieuwe tv-serie rondom Captain America's oude liefde Peggy Carter.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.