Beeld

Netflix investeert anderhalf miljard dollar in zichzelf

Netflix maakte vandaag bekend zo'n anderhalf miljard dollar binnen te hebben gehaald met de uitgifte van obligaties. En dat is meer dan de 1 miljard dollar die ze eigenlijk voor ogen hadden. Al het geld zal geïnvesteerd worden in het aankopen van nieuwe films en series en het produceren van eigen content. Op die manier willen ze concurrenten als HBO, Hulu en Amazon voorblijven.

De investering lijkt een logische stap voor het bedrijf dat onlangs al aankondigde dat het ooit een globale dienst wil worden zonder hinder van regioblokkering. Voor het aankopen van films en series die van de verschillende distibuteurs overal ter wereld gestreamed mogen worden moeten nu eenmaal flink wat dure deals gesloten worden. Ook het maken van unieke content is uiteraard allesbehalve goedkoop, maar tot nu toe heeft Netflix enorm veel succes gehad met eigen content als Orange is the new Black en House of Cards.

Vrij vertaald zal Netflix volgens het officiele persbericht het vrijgekomen budget steken in "algemene bedrijfsdoeleinden, werkkapitaal, potentiële overnames en algemene en strategische investeringen". De dienst gaf al eerder aan haar service de komende twee jaar te willen uitbreiden van vijftig landen naar tweehonderd landen (Australië en Nieuw-Zeeland zijn binnenkort aan de beurt) en binnen vijf jaar tijd willen ze zo'n twintig eigen series produceren.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.