Redactie

Naim Label stapt over naar Bandcamp

Naim is een grote naam uit Britse hifi, maar minder mensen weten dat het merk ook een eigen platenlabel heeft. De artiesten van dat label worden nu heel wat toegankelijker, onder meer met streaming naar Sonos en mobiele toestellen.

De aanpak van Naim Label was al interessant voor audiofielen, omdat de albums die ze uitgaven zowel op vinyl, cd als lossless (en soms hi-res) download beschikbaar waren. Die opties blijven allemaal nog bestaan, maar het label integreert zijn winkel nu met Bandcamp. 

De overstap is een opsteker voor wie zijn aangekochte muziek mobiel wil beluisteren, want Bandcamp heeft een prima app voor iOS en Android waarmee je kan streamen. Bovendien wordt Bandcamp ook ondersteunt door Sonos.

Voor Bandcamp is er ook een mooie plus aan de samenwerking. Het al ruime aanbod aan artiesten en kleine labels die via de site rechtstreeks muziek verkopen, wordt nu uitgebreid met topnamen als Sons of Kemet, ESKA, Stuart McCallum en Gwyneth Herbert

Om de overstap te vieren, biedt Naim Label nu kerstkortingen van 25 tot 40 procent op albums. Een overzicht van de Naim-winkel op Bandcamp vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.