Mobile

Motorola onthult nieuwe smartphones

Motorola introduceerde een aantal nieuwe smartphones: de Moto X Style, Moto X Play en het goedkoopste model de Moto G. De Moto G zal 199,99 euro gaan kosten en de X Play en X Style krijgen adviesprijzen van respectievelijk 379,99 en 499,99 euro.

Te beginnen met het goedkoopste model: De nieuwe versie van de succesvolle Moto G krijgt 8 of 16 GB aan opslagcapaciteit met 1 of 2 GB werkgeheugen. Op een 5 inch scherm krijgt de smartphone een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels. De selfiecamera heeft nog steeds 5 megapixels, maar de camera aan de achterkant heeft nu een verbeterde sensor en 13 megapixels.

Het toestel is uitgerust met een Snapdragon 410-processor van Qualcomm. Het is de eerste waterdichte Moto G van Motorola en er is ondersteuning voor een microsd-kaart. Net als bij de vorige versie is de gebolde achterkant van kunststof. Aan de achterkant vinden we een nieuw motief en een metalen strip rond de cameralens, maar voor de rest is er aan het design weinig veranderd.

,

De Moto X Play heeft een iets groter scherm van 5,5 inch-scherm en kan een full hd-resolutie (1920 x 1080 pixels) weergeven. Daarnaast draait het toestel op de Snapdragon 615-chip en beschikt hij over 2 GB werkgeheugen. Net als bij de Moto G is er ondersteuning voor een microsd-kaart. Wat betreft het design lijkt de nieuwe Play op het vorige model.

De camera aan de achterzijde heeft 21 megapixel en de selfiecamera heeft 5 megapixel. Volgens Motorola geven ze kleuren beter weer en vangen ze meer licht op dan de oudere modellen. Naast de verbeteringen aan de camera heeft ook de accu een upgrade gekregen. De telefoon moet ruim een dag mee gaan en de grotere 3630 mAh-accu moet daarvoor gaan zorgen.

,

De Moto X Style is de duurste en meest luxe van de drie. De achterkant is gemaakt van kunststof met een ribbel voor extra grip en duurzaamheid. De rand rondom het scherm is van metaal. Het scherm zelf is 5,7 inch en heeft een qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het toestel draait op een Snapdragon 808-chip en beschikt over 3GB werkgeheugen. Wederom is er ondersteuning voor een microsd-kaart.

De nieuwe smartphone heeft net als andere Moto-toestellen speakers aan de voorzijde. De telefoon zou dankzij een nieuwe technologie van Motorola zeer snel moeten opladen. In de praktijk zou de accu van 3000 mAh in vijftien minuten ruim 30 procent moeten zijn geladen.

De Style heeft net als de Play een betere sensor die sneller werkt en meer licht opvangt. Het gaat om een 21 megapixel-camera. De selfiecamera van 5 megapixel beschikt bovendien over een breedhoeklens en flitser. De Moto G is per direct leverbaar, de Play wordt in de tweede helft van augustus verwacht en de Style verschijnt in september.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.