Beeld

Lucasfilm betreedt Virtual Reality met ILMxLab

Dinosaurussen aaien en zelf rondvliegen in de millennium falcon? Lucasfilm is druk bezig om die mogelijkheid te realiseren. Het bedrijf kondigde een nieuwe subdivisie aan die zich helemaal richt op virtual reality, te beginnen met de wereld van Star Wars.

Het lab voert momenteel testen uit met technologieën afkomstig van de iPad en de Oculus Rift. De bedoeling is om de fans een meeslepende ervaring te bieden door ze midden in een virtuele Star Wars-wereld te gooien. Naast virtual reality kijken ze ook naar de mogelijkheden van augmented reality, real-time cinema, pretpark toepassingen en andere toekomstige platforms. Ze willen klaar zijn tegen de tijd dat de nieuwe Star Wars in de bioscoop verschijnt, wat betekent dat we als kijker eind dit jaar misschien al letterlijk middenin The Force Awakens terecht kunnen komen.

Dat klinkt vergezocht, maar ILM is natuurlijk wel het bedrijf dat eerder de filmwereld op zijn kop zette met baanbrekende CGI-effecten in The Abyss, Terminator 2 en Jurassic Park. Volgens ILMxLab-baas John Gaeta werkt het bedrijf volledig volgens de vertrouwde filosofie van George Lucas: "We willen de tweedimensionale wereld van films opengooien en fans rechtstreeks in die werelden rond laten lopen. De komende veertig jaar staat ILM volledig in het teken van het uitbreiden van ons universum door middel van die allernieuwste technieken. xLab gaat Silicon Valley en Hollywood dan ook dichter bij elkaar brengen."

In de onderstaande video (waarin ook de huidige Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy opduikt) zie je de eerste technieken die worden ingezet om de werelden van Star Wars en Jurassic Park tot leven te laten komen. Bekijk de website van ILMxLab voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.